01:46

Voldsom og grænseoverskridende grafitti i Veddum

Tissemænd og løgne: Husejer vågnede til ubehagelig graffiti for anden gang

For anden gang på et år er Michael Halds hus i Veddum blevet plastret til med voldsom og ubehagelig graffiti. Politiet betegner sagen som alvorlig.

Forestil dig, at du vågner fra en ellers rolig nats søvn og finder dit hus smurt ind i obskøne tegninger og beskyldninger om, at du er pædofil.

Det var virkeligheden for Michael Hald i Veddum, da han stod op mandag morgen. I løbet af natten havde en eller flere gerningsmænd været på spil og tegnet graffiti på hans mure og vinduer. Flere steder var der tegnet penisser, og der var blandt andet skrevet "Michael kan lide små drenge, men også voksne mænd" og "små drenge smager godt".

- Min eneste tanke er, at det må være en eller anden, der er psykisk syg, siger Michael Hald til TV2 Nord.

Jeg når at tænke på, om jeg på et eller andet tidspunkt har gjort et eller andet, der har udløst noget? Men jeg kan bare ikke komme på noget.

Michael Hald, Veddum

Det er voldsomme og ubehagelige ord og billeder, synes Michael Hald - og så er det endda ikke første gang, hans hus er blevet overtegnet. Faktisk minder det mest af alt om et dejavu.

For mindre end et år siden blev Michael Halds hus dækket af graffiti for første gang sammen med flere andre huse i landsbyen. Dengang gik initialerne P.X. igen flere steder, og det er også blevet skrevet denne gang.

- Jeg når at tænke på, om jeg på et eller andet tidspunkt har gjort et eller andet, der har udløst noget? Men jeg kan bare ikke komme på noget. Og hvor får man de tanker fra, spørger Michael Hald.

Natten til mandag lå han og sov på sin sofa i stuen, og da han vågnede, kunne han se, at gerningsmanden havde stået uden for vinduet og kigget på ham. På ruden var nemlig skrevet "har du sovet godt?".

Politiet har brug for henvendelser

Hos Nordjyllands Politi betegner man sagen som meget alvorlig og har mandag foretaget en såkaldt gerningsstedsundersøgelse. Men politikommissær Preben Møller fortæller, at man har brug for henvendelser fra folk, der ved noget om graffitien og manden bag.

- Det her "P.X.", hvad står det for? Er det et budskab, eller hvad er det? Det kunne vi godt tænke os, hvis nogen, der vidste noget om det, ville fortælle os.

- Der må være nogen, der har set noget og kan bidrage med nogle oplysninger til det her. Så vi appellerer meget til folk om at rette henvendelse til os på telefon 114 og fortælle, hvad de ved, siger Preben Møller.

I Veddum står Michael Hald tilbage med en dårlig fornemmelse i maven.

- Hvornår kommer det næste gang? Hvad sker der næste gang? Eskalerer det, lyder nogle af de spørgsmål, der rumsterer efter det natlige besøg.