LIGE NU:

Ud ad døren: På jagt efter "munzees" bevæbnet med mobiltelefon

Munzee er en skattejagt, hvor du via din mobiltelefon scanner klistermærker og optjener point. Nordjyske Alexandar Laumann har været med, lige siden at spillet kom til Danmark.

Savner du spænding, når du er ude at gå en tur, er Munzee måske noget for dig.

Det amerikanske spil blev lanceret i 2011, og i dag bliver det spillet i stort set alle verdens lande. Appen "Munzee" er gratis at hente.

I Hobro var Alexandar Laumann med til at starte spillet op i Danmark tilbage i oktober 2012. Han er gæst, når programmet "Ud ad døren - live" fredag d. 9. april, igen skal på tur ud for at prøve aktiviteter i den nordjyske natur. 

- Jeg er også spejder, og det startede med, at vi brugte det til at lave løb der. Så er jeg bare blevet ved, for det er virkelig sjovt, og der et godt konkurrenceelement i det, siger Alexandar Laumann.

Munzee spilles ved, at man via sin telefon scanner såkaldte ”munzees” og optjener point. En munzee kan enten være et fysisk klistermærke eller blot eksistere i det virtuelle. 

Når du spiller Munzee, kan du tjene point på tre forskellige måder:

Der kan findes munzees på alle verdens kontinenter inklusiv Antarktis. Munzee kan sagtens spilles alene, men mange spiller også i klaner. 

- Det er helt sikkert et spil for alle, og der virkelig gode muligheder i for eksempel Hobro, men også i Aalborg, Hjørring, Frederikshavn, Sæby og Støvring, fortæller Alexandar Laumann.

VIDEO: Kom med på ravjagt med UV-lys i det første afsnit af "Ud ad døren - live".

Munzee kan lede tankerne hen på geocaching, men det er to forskellige aktiviteter. Geocaching er skattejagt via GPS, hvor du henter koordinater og beskrivelser af stedet via en app på din mobiltelefon. Skatten består som regel af lille beholder, hvor der kan være en logbog.

Alexandar Laumann er ekspert i både Munzee og geocaching, og han er med, når TV2 Nord fredag d. 9. april klokken 11.00 sender live fra Hobro Østerskov, hvor vi skal på jagt. Du kan se med på Facebook eller TV2 Nord Salto, og efterfølgende vil du også kunne finde programmet på TV2 Nords hjemmeside.