Foto: Ib William Christensen

Unge mænd kastede sten mod fotovogn og ramte betjent

En 26-årig mand er blevet idømt en behandlingsdom for at have begået flere kriminelle handlinger – heriblandt grov vold, trusler på livet og deling af nøgenbilleder.

En 26-årig mand var torsdag tiltalt ved Retten i Aalborg for en række lovovertrædelser. Det lange anklageskrift indeholder tiltaler om vold, tyveri, kørsel uden kørekort, hærværk, deling af nøgenbilleder og trusler på livet mod ansatte på en institution.

Manden var, sammen med en 23-årig mand, tiltalt for en episode, der fandt sted 7. oktober 2015. Her kørte de to mænd på en knallert ved Mariager og kastede en stor sten mod en fotovogn.

Politiassistenten i fotovognen havde åbnet døren på klem, fordi han talte med en mand, der stod udenfor bilen. Stenen fløj gennem sprækken og ramte politiassistenten, der fik et stort, rødt mærke på skulderen, men slap for varige men.

I retten fortalte de to mænd, at de havde planlagt at begå hærværk, men at de ikke havde til hensigt at ramme politiassistenten.

De to gerningsmænd var tiltalt for at have udøvet vold mod en person i offentlig tjeneste, men retten vurderede, at det lige så godt kunne være manden udenfor fotovognen, der var blevet ramt, og derfor blev den 23-årige og den 26-årige i stedet dømt for grov vold.

Truede med at dele nøgenbilleder

Den 26-årige blev også dømt for at have videregivet nøgenbilleder og for blufærdighedskrænkelse. I oktober 2016 modtog en ung kvinde en besked på Messenger fra en falsk profil. I beskeden var der nøgenbilleder af kvinden og trusler om, at de vil blive offentliggjort, medmindre kvinden ville ”gøre hvad han ville have i 20-30 minutter”.

Den tiltalte sendte også – for at understrege sine trusler - nøgenbillederne til to af kvindens veninder.

Kvinden blokerede den tiltalte på Facebook og meldte med det samme episoden til politiet, som kunne spore IP-adressen og finde frem til manden og hans computer. Her fandt politiet nøgenbillederne af kvinden.

- Hun gør det helt rigtige, siger Majbrit Bak, der er anklager ved Nordjyllands Politi.

I retten fortalte kvinden, at hun var blevet dybt påvirket af episoden, ligesom hendes to veninder fortalte, at de havde følt sig krænket.

Den tiltalte erkendte at have været i besiddelse af billederne og at have oprettet en falsk profil. Han ville ikke fortælle, hvorfor han truede med at dele nøgenbillederne, og hvad han ville have kvinden til at gøre i de 20-30 minutter, som han skrev i samtalen. Han nægtede sig skyldig i tiltalerne om blufærdighedskrænkelse og tvang.

Både den 26-årige og den 23-årige blev idømt behandlingsdomme. Det fortæller anklager Majbrit Bak.