LIGE NU:

Uro i Venstre efter Støjberg-sagen: Venstre kæmper lokalt for at beholde medlemmer

Venstre-bestyrelser i Mariagerfjord er utilfredse med, at Jakob Ellemann-Jensen var hurtigt ude og støtte en rigsretssag mod Inger Støjberg. Det skriver de i en markant nytårshilsen i internt brev, hvor man opfordrer medlemmerne til ikke at melde sig ud trods uro i partiet.

"At vores formand nærmest går i spidsen for en rigsretssag mod Inger Støjberg, kan vi ikke være tilfredse med, man kunne godt have ventet på redegørelsen fra advokaterne. Vi hylder det princip, at så længe man ikke er dømt, er man uskyldig; men ret skal være ret, og har vores næstformand (afgående, red.) begået fejl skal det naturligvis have konsekvenser".

Sådan lyder det i den nytårshilsen, som Venstres medlemmer i Mariagerfjord Kommune netop har modtaget.

Blandt underskriverne på brevet står Marianne Eiby, som er formand for Venstre vælgerforening i Hobro.

- Det ville have klædt Jakob-Ellemann Jensen at have ventet med at melde ud i forhold til at støtte en rigsretssag mod Inger Støjberg, siger hun uddybende.

Marianne Eiby lægger ikke skjul på, at uroen i Venstre i kølvandet på sagen om Inger Støjberg i den grad har fyldt også i Venstres bagland i det område, hvor sagens hovedperson kommer fra og bor. 

Og den lokale Venstre-formand har da også modtaget flere udmeldelser end indmeldelser, siden Inger Støjberg blev bedt om at trække sig som næstformand i partiet, og partiets formand støttede en rigsretssag mod hende.

- Jeg er "Inger Støjberg-fan", fordi jeg kan godt lide hendes direkte måde at være på og hendes ærlighed, og hvis jeg skal være helt ærlig, så har jeg i den her periode også haft mit eget medlemskab i Venstre til overvejelse, siger Marianne Eiby, som tilføjer, at det nu er hendes opfattelse, at der er enighed om, at der skal ro på i partiet.

- Nu er stridsøkserne lagt, og det er nødvendigt, hvis Venstre skal være troværdige og seriøse, siger Marianne Eiby.

quote Vi har brug for at signalere, at vi lokalt i Mariagerfjord Kommune arbejder godt sammen - og der er ro her i kommunen

Anders Laustsen, formand for Venstre vælgerforening i Mariagerfjord

Også Anders Laustsen, der er formand for Venstre vælgerforening i Mariagerfjord, ønsker, at der kommer ro på i Venstre.

Hvordan harmonerer det så med, at I sender et brev, hvor der står, at der er uro i Venstre?

- Vi kan jo ikke bare lade som om, alt er godt, men vi kan lokalt i Venstre signalere, at vi ikke vil kædes sammen med den uro, der er på Christiansborg, siger Anders Laustsen.

Han fastslår i lighed med det, der står i nytårsbrevet til medlemmerne, at der er forskel på lokalpolitik og landspolitik - også i Venstre.

- Vi har brug for at signalere, at vi lokalt i Mariagerfjord Kommune arbejder godt sammen - og der er ro her i kommunen, siger Anders Laustsen. 

- Vi har brug for at signalere, at vi lokalt i Mariagerfjord Kommune arbejder godt sammen - og der er ro her i kommunen, siger Anders Laustsen.

I brevet appellerer man medlemmerne til at tænke grundigt igennem, før man overvejer eventuelt at melde sig ud af Venstre. 

- Det er klart, at vi tænker på, at der til november er kommunalvalg, og vi vil jo gerne blive ved at være en blå kommune med en Venstre-borgmester, siger Anders Laustsen.

Også i Mariagerfjord er der kommet opsigelser af medlemsskaber hos Venstre i kølvandet på fyringen af Støjberg som næstformand og udsigten til en rigsretssag.

- Men vi har da også fået nye medlemmer i samme lys, siger Anders Laustsen.