Fra 1. januar 2020 er det slut med regninger og administrativt bøvl for hvert besøg på genbrugspladsen i Mariagerfjord Kommune. Arkivfoto

Virksomheder får nem adgang til genbrugspladsen

Fra 1. januar 2020 er det slut med regninger og administrativt bøvl for hvert besøg på genbrugspladsen i Mariagerfjord Kommune.

Udvalget for Teknik og Miljø i Mariagerfjord Kommune har besluttet, at erhvervslivet fremadrettet skal betale et engangsbeløb om året for at aflevere deres affald på kommunes genbrugspladser.

Udvalgsformand Jørgen Hammer Sørensen mener, at det er sund fornuft.

- Vores nuværende system er administrativt tungt, og da det samtidig må være irriterende for erhvervet at betale regninger efter hvert enkelt besøg, skifter vi til erhvervsmærkater. Vi vil hellere bruge vores ressourcer på at bearbejde affaldet på genbrugspladserne. Det giver langt mere mening, siger Jørgen Hammer Sørensen.

Det er kommunen som fastsætter og opkræver gebyr af de virksomheder, som afleverer affald på de kommunale genbrugspladser. Gebyret skal indeholde alle omkostninger, som er forbundet med ordninger. Det indbefatter også administration af ordningen, som er en tung post med regninger efter hvert besøg afhængigt af bilstørrelse og brug af trailer.

- Princippet med at den der forurener betaler, er der ikke noget i vejen med. Det skal bare være nemmere for alle parter, og derfor glæder vi os til at tilbyde virksomhederne en ny abonnementsordning, som er klar til årsskiftet, siger udvalgsformanden.

Ordningen fungerer sådan, at virksomhederne køber et mærkat per bil, som de kan sætte i bilruden.

Abonnementsordningen er lavet i samarbejde med Randers og Favrskov kommuner og giver virksomhederne mulighed for at besøge samtlige genbrugspladser i de tre kommuner.