LIGE NU:

Virtuel modeuge: Søren og Thomas viser tøjet frem hjemme i din stue

Den københavnske modeuge foregår i år online. For to nordjyske desgintalenter betyder det, at deres kollektioner fremvises via en app.

På denne tid af året er modebranchen normalt på den anden ende, når det går løs med modeshows, messe og masser af møder til Copenhagen Fashion Week. I år bliver det selvsagt lidt anderledes - for ikke at sige meget anderledes.

Copenhagen Fashion Week er såmænd i fuld gang her i den første uge af februar, men alt foregår online. Således har flere af de større brands optaget modeshows, og interviews med designere kan streames fra modeugens hjemmeside.

Også for et hold dimittender fra VIA University College i Aarhus er modeugen, og afslutningen på deres uddannelse, blevet noget anderledes end de havde håbet.

quote Selv om man kommer fra Nordjylland og godt kan lide at gå i joggingbukser, så kan man godt lave high end fashion.

Søren Schou Nielsen, designer

Tøj af bæredygtigt bambus

Blandt de nyudklækkede designere er Søren Schou Nielsen og Thomas Bak Nielsen, der begge er nordjyder og kommer fra henholdsvis Dronninglund og Hobro. Sammen har de lavet en afgangskollektion af bæredygtig bambus og genanvendte materialer såsom gamle basketballtrøjer, natbukser, skjorter, jakkesæt og en kilt.

- Det bæredygtige er centralt i vores kollektion, og det er også grunden til, at vi blev udvalgt til talentprogrammet. Stilen er meget vores egen. Selv om man kommer fra Nordjylland og godt kan lide at gå i joggingbukser, så kan man godt lave high end fashion, siger Søren Schou Nielsen.

- Og så er det bare komfortabelt at gå i. Det har været vigtigt for os. Komfort frem for alt, siger Thomas Bak Nielsen.

Talenter viser sig frem

Talentprogrammet, som Søren Schou Nielsen nævner, betyder, at de to unge designere sammen med et par håndfulde andre afgangselever er udvalgt til at fremvise deres kollektioner ved Copenhagen Fashion Week. Men da de jo ikke kan komme af sted til København i år, er der fundet en anden - og naturligvis virtuel - løsning, så resten af modebranchen alligevel kan se, hvad designtalenterne har udrettet som det sidste, inden de færdiggjorde deres uddannelse.

quote Det er en rigtig fed app, og det er et godt alternativ, men det er nu ærgerligt, at vi ikke kan komme fysisk af sted.

Thomas Bak Nielsen, designer

Ved hjælp af appen SUSTAIN:AR, som i øvrigt kan hentes af alle, der har lyst til at kigge med, fremvises kollektionerne i såkaldt augmented reality. Det vil sige, at man på meget livagtig vis kan se tøjet på modeller, gå rundt om dem og nærstudere tøjet fra top til tå.

- Det er en rigtig fed app, og det er et godt alternativ, men det er nu ærgerligt, at vi ikke kan komme fysisk af sted, siger Thomas Bak Nielsen.

Lige nu søger de to nyuddannede job i modebranchen, og de håber, at de i fremtiden får mulighed for at deltage i masser af modeuger. Og den helt store drøm er at kunne gøre det med deres eget tøjmærke.

- Det er vel drømmen for alle, at man får sit eget mærke, men lige nu gælder det bare om at komme ud og få noget erfaring, og så må vi se, hvad der sker, siger de to nordjyder.

Røveri 1

play 23-årig mand anholdt: Forsøgte at røve to butikker på en halv time

040620 Hanstholm Havn

Havnestrid om industrispionage: Hanstholm Havn politianmelder tidligere salgschef

20_percent

play Nu er det besluttet: Butiksfacade forbliver blå

40_percent

play 5000 nordjyder vaccineret på én dag: - Alt er forløbet godt

Røveri 1

play 23-årig mand anholdt: Forsøgte at røve to butikker på en halv time

040620 Hanstholm Havn

Havnestrid om industrispionage: Hanstholm Havn politianmelder tidligere salgschef

Til forsiden

Til forsiden