LIGE NU:

Visborg-borger udlover dusør efter grav-hærværk

En borger i Visborg udlover nu en dusør til dem, der kan hjælpe med at finde gerningsmændene bag det voldsomme hærværk mod Visborg Kirkegård.

Over 100 gravsteder på Visborg kirkegård blev natten mellem tirsdag og onsdag i denne uge udsat for omfattende og groft hærværk da en eller flere ukendte gerningsmænd med blå og sort spraymaling overmalede de mange gravsten. Forbrydelsen er meldt til politiet men ingen gerningsmænd er indtil videre fundet.

Torsdag var det blevet tid til, med knofedt og kemikalier, at rense de mange gravsten, så kirkegården kan vende tilbage til sit normale udseende. En af dem, der knoklede for at fjerne ethvert spor af det meningsløse hærværk var Ole Kristensen, der er stenhugger.

- Vi er blevet sat på opgaven med nemmest muligt at få det her svineri vasket af igen. DEr skal to mand på, og det tager den tid det tager, siger Ole Kristensen.

På Visborg Kirkegård var der torsdag mange forargede og chokerede borgere, der bestemt ikke ser med milde øjne på hærværket.

- Jeg synes det er fuldstændig respektløst at man kan finde på det overhovedet. Det er voldsomt, lyder det fra Julie Bøhne fra Hadsund.

- De skulle have lov at gøre dem rene selv. Med deres bare negle. Det er da helt uden for pædagogisk rækkevidde, lyder det fra Ove Nielsen, der selv bor i Visborg.

Thomas Valentin Nielsen er ligeså forarget. Hans familiegravsted var et af de mange, der blev ramt og torsdag var han selv på kirkegården for at besigtige skaderne.

- Jeg forstår ikke, man kan få sig til det. Ikke i min vildeste fantasi, siger han og fortsætter.

- Jeg bliver sur og rasende og gal indeni. Jeg forstår ikke at andre mennesker kan få sig til at gøre sådan noget på en kirkegård. Det er jo ligesom et fredet sted.

Thomas Valentin Larsen har udlovet en dusør på 1000 kroner til den eller de, der kan hjælpe med at finde frem til gerningsmændene. Med hjælp fra borgerne i Visborg er summen nu steget til 2500 kroner.

 

Nordjyllands beredskab  falck brand brandbil 112 genrebillede

Våd nabohjælp: Slamsluger forhindrede større brand på autoværksted

Allan Busk

play Analyse: Allan Busk er fortsat som katten på vejen - helt sin egen

Leon Sebbelin

play Borgmester hilser stemmeslugers comeback velkomment: - Jeg skred ikke ud af stolen af overraskelse

140521 19 IN Luksusbaby og lantidsledige.00_02_56_03.Still001

play Kathrine havde det svært i skolen: Nu er hun teamleder

Nordjyllands beredskab  falck brand brandbil 112 genrebillede

Våd nabohjælp: Slamsluger forhindrede større brand på autoværksted

Allan Busk

play Analyse: Allan Busk er fortsat som katten på vejen - helt sin egen

Til forsiden

Til forsiden