Seneste nyt

fra Nordjylland

Mia-sagen: Thomas Thomsen kendt skyldig i drab og voldtægtsforsøg

Skyldkendelsen i ankesagen om drabet på Mia Skadhauge Stevn er netop blevet afsagt i Vestre Landsret i Viborg.

38-årige Thomas Thomsen er af Vestre Landsret kendt skyldig i drab og forsøg på voldtægt.

Det besluttede et enigt nævningeting i landsretten. 

Derudover er han fra dommen i byretten også kendt skyldig i usømmelig behandling af lig, som han også har erkendt. 

I Byretten i Aalborg blev han i juni sidste år kendt skyldig i drab, forsøg på voldtægt og usømmelig behandling af lig. Han ankede dommen om drab og forsøg på voldtægt på stedet, fordi han gerne ville frifindes. 

Se interview med anklager Emil Stenbygaard herunder:

Omvendt kontraankede anklagemyndigheden dommen, fordi de ville have Thomas Thomsen dømt for en fuldbyrdet voldtægt af den 22-årige sygeplejerskestuderende Mia Skadhauge Stevn, der forsvandt efter en bytur 6. februar 2022.

Det lykkedes altså ikke for statsadvokaten at bevise overfor landsretten, at Thomas Thomsen begik fuldbyrdet voldtægt, og derfor stadfæster landsretten altså byrettens skyldkendelse. 

I Landsretten blev det læst op, at retten finder det bevist, at han havde til hensigt at udsætte hende for et seksuelt overgreb på grund af hans adfærd før og efter, han mødte Mia Skadhauge Stevn. Men at han er kendt skyldig i forsøg på voldtægt, fordi det ikke kan bevises, at han nåede en fuldbyrdet voldtægt.

- Efter en samlet vurdering af omstændighederne, er det bevist, at hans hensigt var seksuel. Landsretten har lagt vægt på hans kørsel den 5. og 6. februar, hans historisk med porno, Mias promille. Men der er ikke de fornødne beviser for en fuldbyrdet voldtægt, lyder det i skyldkendelsen. 

Se interview med Thomas Thomsens forsvarer, Mette Grith Stage her:

Til forholdet omkring drab lyder det;

- Hans makabre handling ved parteringen af Mia Skadhauge Stevn har selvstændig betydning i forhold til forhold 1 og forhold 2 (drab og forsøg på voldtægt). Mia har været udsat for en længerevarende hindring af blodomløbet i hjernen

Derudover lyder det;

- Forløbet med kørslen og forløbet efter, han samlede Mia Skadhauge Stevn op, fremstår som utroværdig og konstrueret – og på denne baggrund tilskriver landsretten, at det er bevist, at han dræbte hende ved kvælning, ved at hindre blodomløbet i hendes hoved.  

Anklager og forsvarer skal nu procedere om strafudmålingen.

Se TV2 Nords reporter i landsretten fortælle om dommen herunder: