LIGE NU:

En Michelin-stjerne til Nordjylland vil være stort for turismen

En nordjysk Michelin-stjerne vil give en kæmpe branding mulighed for Nordjylland, der vil putte regionen på verdenskortet.

Mandag aften skal de berømte stjerner fra dækfabrikanten Michelins verdenskendte spiseguide uddeles.

Nordjylland er med i kapløbet, og fra flere sider er regionen blevet spået gode chancer for, at få den første stjerne nogensinde.

En sådan stjerne vil ikke kun være stort for den eller de dygtige restauranter, der måtte få sådan en, men det vil også være stort for turismen i Nordjylland.

- Der er ingen tvivl om, at det vil have en stor betydning. Det vil absolut være med til at vise, at Nordjylland er noget særligt, fortæller direktør i VisitNordjylland, Ann Marie Søborg Karkov.

Specielt vil en eventuel stjerne være med at til at fortælle folk uden for Nordjylland, at Nordjylland har noget stort at byde på.

- Det kan placere os på verdenskortet. Der er mennesker, der rejser efter at spise på Michelin restauranter. Om ikke andet så får vi en del profilering, hvor Nordjylland bliver vist i resten af Danmark og andre markeder, siger Ann Marie Søborg Karkov.

I Aarhus fik de deres første stjerne tilbage i 2015. En stjerne der siden er blevet til flere, og det har givet byen gode muligheder for at brande sig rundt i land og rige.

- Når man er sådan nogle som os, der lever af at skulle markedsføre en destination, så er det altid nemmere, hvis der er andre, der kommer og siger, at det er fantastiske restauranter, der findes i vores by, siger direktør i VisitAarhus, Peer H. Kristensen.

Generelt har det for Aarhus været en solstråle historie at Michelin guiden har fundet byens restauranter gode nok til at få en stjerne.

- Den samlede fortælling af Aarhus som turistdestination, den er blevet stærkere efter, at vi har fået Michelin stjerner. Det er der ingen tvivl om, siger Peer H. Kristensen.

Og den samme fortælling vil kunne blive lavet om Nordjylland, hvis der mandag aften skulle komme en stjerne til regionen.

- Hvis man kobler vores allerede gode restauranter sammen med en eventuel Michelin stjerne, så er jeg ikke i tvivl om, at man vil kunne mærke en forskel i skuldersæsonerne (uden for højsæson red.) med, at der kommer nogle flere gæster, siger Ann Marie Søborg Karkov.

Mandag aften klokken 18.45 starter Michelins uddeling af stjernerne i Musikhuset i Aarhus.

c4c3a6bc530fb2096b2806cb70c44b028ac2c560

play Vivi og Per kører på ferie i en veterantraktor - og vognen er hjemmebygget

20210311-071217-L-1920x1273we

Mor og søn forbrændt – forvekslede diesel med benzin

Kø ved Limfjordstunnellen

Uheld i Limfjordstunnelen giver ekstra kø på stor rejsedag

def_thumb,50_percent

play Efter massivt politiopbud i Aalborg: Opgør handler om narkomarkedet

c4c3a6bc530fb2096b2806cb70c44b028ac2c560

play Vivi og Per kører på ferie i en veterantraktor - og vognen er hjemmebygget

20210311-071217-L-1920x1273we

Mor og søn forbrændt – forvekslede diesel med benzin

Kø ved Limfjordstunnellen

Uheld i Limfjordstunnelen giver ekstra kø på stor rejsedag

Til forsiden

Til forsiden