Alle 10 læger skal opkvalificeres. Foto: Jan Sørensen

Aftale på plads: Akutte patienter på Mors skal til Viborg

Fra 154 kilometers transport til bare 63. Sådan lyder de konkrete og opløftende tal for akutpatienter på i Morsø Kommune, efter Region Nordjylland nu har indgået en aftale med Region Midtjylland.

Den betyder, at akutte organkirurgiske patienter fremover bliver sendt til sygehuset i Viborg i stedet for at blive sendt på langfart til syghuset i enten Aalborg eller Hjørring, som det har været praksis indtil nu.

Læs også Syge morsingboer sendes på unødvendig langfart

Det meddeler Region Nordjylland i en pressemeddelelse fredag morgen. Her meldes det også, at aftalen træder i kraft fra 1. januar 2017.

- Vi har arbejdet på at finde en hensigtsmæssig løsning for morsingboerne ud fra nærhedsprincippet, fordi vi anerkender, at den nuværende model påfører patienter fra Mors ekstra gene, siger koncerndirektør i Region Nordjylland, Anne Bukh.

Helt konkret handler aftalen om alle præhospitale kørsler - altså ambulancekørsler med og uden udrykning - og om transport af patienter henvist fra egen læge og vagtlæge. Ordningen omfatter kun patienter med mistænkt sygdom inden for det organkirurgiske område.

Det forventes, at cirke 350 patienter om året vil blive overført fra sygehuset i Mors til sygehuset i Viborg.