01:50

Kulturmødet på Mors har haft voldsomt vokseværk, siden det første møde blev afholdt i 2013. Dengang var der 5000 deltagere, mens 17.000 kiggede forbi sidste år. Arrangørerne tør godt kalde Kulturmødet for en fast del af det danske kulturliv. Og lige nu har de travlt med forberedelserne.

Arkivfoto Foto: TV Midtvest

1 af 2

Kulturmødet bliver digitalt: Prøv virtual reality på Mors

De traditionelle debatter og indslag bliver til Kulturmødet anno 2016 suppleret af virtuelle oplevelser.

25. august begynder den fjerde udgave af Kulturmødet på Mors og allerede nu er forberedelserne til det store arrangement i fuld gang.

Mange tusinde gæster ankommer til Mors, og de skal alle have mulighed for at sætte sig ned, så Morsø Produktionsskole har fået til opgave at kreere stole til årets møde.

- Vi får rigtig, rigtig travlt, lyder det fra Gitte Glintborg Pedersen, der er linjelærer på skolen.

Også på Kulturmødets hovedkontor er der travlt. Det er i disse uger det største stykke arbejde skal lægges og fundamentet for kulturmødet grundlægges.

- Det arbejde er vi igang med nu og to-tre uger frem. Der kører det på de høje nagler, siger Niels Otto Degn, der er chefkonsulent i Morsø Kommune og manden bag Kulturmødet.

Efter tre succesfulde kulturmøder på Mors er han ikke i tvivl om, at mødet er blevet en institution.

- Jeg vil hårdnakket påstå, at mødet er blevet en fast del af dansk kulturliv. Og det er også derfor at folk kommer fra nær og fjern.

Mødet kommer som tidligere til at byde på masser af debatter og indslag i de mere traditionelle kategorier, men Kulturmødet anno 2016 får også et digitalt islæt.

- Vi går ind i den digitale verden med virtual reality. Der bliver tre-fire steder hvor folk kan prøve det selv, lave noget selv. Ja faktisk lave et kunstværk, de kan gå ind i, bevæge sig rundt i og opleve , siger Niels Otto Degn.

Kulturmødet er fra 25. til 27. august.