Foto: LimfjordUpdate.dk.

Miljøvenlig vognmand på Mors får DI-pris

Danmarks bedste erhvervsinitiativ er blevet taget på Mors af Fredsø Vognmandsforretning.

Tænk, at det kan være så let - sæt farten ned, hjælp miljøet og få en pris. Men det er ikke desto mindre er det opskriften på succes for Benny Nielsen, direktør i Fredsø Vognmandsforretning på Mors, som netop har modtaget DI's Initiativ-pris. Det skriver LimfjordUpdate.dk.

De 50 lastbiler i vognmansforretningen har sat farten en my ned, hvilket har medført færre nedbremsninger, færre stop, mindre brændstofforbrug og altså en fordel for miljøet. Men det er ikke gået ud over gennemsnitsfarten. Og lige præcis de imponerende resultater er baggrunden for prisen, som blev overrakt af prins Joachim på Dansk Industris årlige konference onsdag.

– Ved at omfavne den nye teknologi har virksomheden taget ansvar for både ansatte, kunder og for det miljø, som virksomheden uundgåeligt påvirker gennem sit virke, sagde prinsen ved prisuddelingen.

Fredsø Vognmandsforretning har installeret et nyt IKT-system i samtlige biler, som viser, hvordan bilerne præsterer. Direktør i Fredsø Vognmandsforretning, Benny Nielsen, og chaufførerne i de enkelte lastbiler kan løbende følge med i oplysningerne fra bilerne på en mobil-app, der er udviklet til formålet. Ud over et mindre forbrug af brændstof har systemet øget leveringssikkerheden og forbedret trafiksikkerheden.

– Fredsø Vognmandsforretning har vist evnen og modet til at udnytte mulighederne i den nye teknologi, og det har givet klare resultater i form af både en mindre belastning af miljøet og et større økonomisk overskud. Det er lige præcis den tilgang, som skal være med til at skabe vækst i fremtiden, siger administrerende direktør i DI, Karsten Dybvad.

18 virksomheder har i slutningen af 2016 modtaget DI’s regionale Initiativpriser. Modtageren af den landsdækkende pris er udvalgt blandt de 18.