Foto: Mads Nissen, Scanpix

Morsø-borgmester står til klækkelig lønforhøjelse

Det er ikke en beslutning, han selv har været med til at træffe, men det deler vandene i kommunalbestyrelsen i Morsø Kommune, at borgmesterens løn stiger med godt 30 procent fra 1. januar.

Der er lønstigninger, og så er der lønstigninger. Og i Morsø Kommune tager de lønstigninger til et helt nyt niveau. Her står borgmester Hans Ejner Bertelsen nemlig til en ordentlig en af slagsen, når hans løn fra 1. januar stiger med 31,4 procent - fra 610.000 kroner til godt 800.000 kroner.

Noget, der deler vandene i kommunalbestyrelsen forud for et ekstraordinært møde i morgen, fredag, hvor lønstigningen skal endelig vedtages sammen med en lønstigning til udvalgsformændene.

- I Enhedslisten mener vi ikke, at kommunalbestyrelsen skal udnytte muligheden og bevillige sig selv store lønforhøjelser på samlet set 741.291 kroner til 26 medlemmer - eller som det i en særlig Thisted-udgave belaster de kommunale udgifter med 467.688 kroner. En stigning på 17.988 kroner per kommunalbestyrelsesmedlem, skriver Jens Otto Madsen, Enhedslisten, til LimfjordUpdate.

Baggrunden for lønstigningen ligger i en bekendtgørelse fra Økonomi- og Indenrigsministeret tidligere på måneden, og Morsø Kommune ser nu ud til at vælge den med den begrundelse, at borgmesterlønnen ikke er blevet reguleret siden 1994.

- Denne ekstravagante lønstigning kan vi desværre ikke undgå, selv om vi ville, men de øvrige lønstigninger kan vi forhindre ved at ændre kommunalbestyrelsens styrelsesvedtægt, skriver Jens Otto Madsen videre med henvisning til de ekstra procenter til udvalgsformændene.

Her ser det ud til, at Morsø Kommune vælger at give en lønstigning på fem procent.