LIGE NU:

Morsø Gymnasium får ekstra million: Kvaliteten af uddannelsen er sikret

Morsø Gymnasium tilføres 1.2 mio. kroner i 2019 udover den halve million kroner, der er blevet bevilget i særtilskud på næste års finanslov.

For bare en måned siden var Morsø Gymnasium voldsomt presset på sin økonomi på grund af et årligt sparekrav på to procent - men nu ser situationen meget lysere ud. 

I første omgang fik gymnasiet en halv million fra Finansloven 2019, der skulle sikre de mindste gymnasier i landet, og nu får Morsø Gymnasium yderligere 1,2 millioner kroner i tilskud. 

Det er en regulering af det såkaldte sociale taxameter tilskud, der har udløst pengene de kommende tre år.

- Vi er i havn budgetmæssigt for 2019. Hvad der sker derefter, står fortsat hen i det uvisse. Folketinget har varslet en reform af finansieringen af ungdomsuddannelserne og tager man ikke livtag med de udfordringer, vi står overfor, har vi problemerne igen om et år, siger Rektor Kurt Sonne Thomsen, Morsø Gymnasium.

Det sociale taxameter handler om, at hvis over 43 procent af de elever, der kommer fra folkeskolen til gymnasiet, har under 7.25 i gennemsnit udløser det 4.300 kroner i ekstra tilskud til eleverne. Procentdelen hos Morsø Gymnasium var 46 procent i 2018, og det udløser et tilskud på 1,2 millioner kroner. 

De penge skal nu være med til at sikre kvaliteten af uddannelserne på gymnasiet. 

- Manglende penge kan betyde, at vi eksempelvis ikke kan lave hold i fysik med få elever. Den mulighed er vi nødt til at have, og det koster penge. For har vi ikke en sådan mulighed for at kunne tilbyde en bred pallette af gymnasielle fag, er incitamentet hos de unge mindre til at læse videre lokalt. Og det er det, der er vores problem, og derfor er de nye penge særdeles velkomne, siger Kurt Sonne Thomsen.

Han håber fortsat på, at politikerne er klar til at sikre de mindre lokale gymnasier i landet.

- Men det er politik, som jeg håber på, at man tager fat på straks efter det kommende valg, siger Kurt Sonne Thomsen.