LIGE NU:

Trods storm og sus: Motionister travede Mors tynd

Anden juledag er det på med traveskoene - i hvert fald hvis man bor på Mors.

Hvad gør man, når DMI varsler decemberstorm, og blæsten udenfor får træer og ruder til at give sig faretruende på sådan en anden juledag, hvor man mere end nogensinde trænger til at røre sig?

quote Med det vejr, som de har lovet, kunne man godt frygte, at folk ville blive hjemme.

Povl Li Nielsen, formand for Morsø Fodslaw

Der er helt sikkert dem, der ville resignere og holde sig indendøre, til vejret artede sig lidt bedre. Og så er der morsingboerne - i hvert fald 476 af dem - der trodsede både regn og blæst for at få sig den årlige raske gåtur. Morsø Fodslaw arrangerer hvert år motionstur for øens beboere anden juledag, og for mange er det nu blevet en fast tradition.

- Med det vejr, som de har lovet, kunne man godt frygte, at folk ville blive hjemme, lød det fra en bekymret Povl Li Nielsen, formand for Morsø Fodslaw.

Men sådan gik det altså ikke. Både fodgængere og løbere indtog skovstierne i højt humør, selv om de blev sendt op ad bakke, hvis de ville ud på de lidt længere ruter på seks og 10 kilometer. 

- Det er jo noget rigtig møgvejr, men det er da hyggeligt at komme ud og få sig rørt lidt her oven på alt det julemad. Og bagefter skal vi jo hjem og have en øl og en snaps og et stykke brød, sagde en af deltagerne, Jens Henrik Laursen fra Frøslev.

Fodslaw er blevet afholdt siden 1972, og dengang var der klart flere, der gik end løb, fortalte Morsø Fodslaws formand. 

- Men i dag er der faktisk en del, der løber, og sådan er det jo også i fritiden, at der er flere, der løber, sagde Povl Li Nielsen. 

Har du fået lidt for meget sovs og lidt for lidt motion i julen, så kan du måske blive inspireret af en gruppe motionister fra Mors. Hvert år arrangerer de motionstur for øens beboere - og for mange er det blevet en fast tradition