LIGE NU:

Norsk kommission skal granske Scandinavian Star

Stortinget nedsætter kommission, der skal klarlægge omstændighederne ved dødsbrand på Scandinavian Star.

Norges storting har besluttet at nedsætte en undersøgelseskommission, der skal granske omstændighederne ved færgebranden på Scandinavian Star, der i 1990 kostede 158 mennesker livet, skriver NTB.

Det er Stortingets kontrol- og konstitutionskomité, der har vedtaget, at katastrofen på Scandinavian Star skal være genstand for en parlamentarisk undersøgelse.

Norsk politi genåbnede i sommer sagen, efter at rigsadvokaten havde givet sit samtykke. Efterforskningen skal i hovedtræk dreje sig om at finde ud af, om Scandinavian Star blev stukket i brand som led i et forsøg på omfattende forsikringssvindel.

Regeringspartierne Høyre og Fremskrittspartiet er imod undersøgelseskommissionen. Her mener man, at man skal vente med at nedsætte en undersøgelseskommission, til politiet har afsluttet dets efterforskning.

I slutningen af november mødtes Støttegruppen efter Scandinavian Star-ulykken med den norske justitsminister Anders Anundsen, hvor gruppen anmodede om en parlamentarisk undersøgelseskommission.

Sådanne kommissioner kan udnævnes af Stortinget for at få mere klarhed i en sag med det formål at afdække fejl og forsømmelser, klarlægge ansvar eller få sandheden frem i en sag.

Det er endnu uvist, hvem der skal sidde i kommissionen.

guld

play Reaktioner efter DM-sejr: - I aften får den én ordentligt en over nakken

25_seconds

play Ekstase i Aalborg Håndbold: Vinder DM-guld for tredje gang i streg

def_thumb,50_percent

play Hornmine er fjernet fra Hanstholm Havn og sprængt

25_seconds

play Varmebølge rammer Nordjylland: Hede sommerdage i vente

guld

play Reaktioner efter DM-sejr: - I aften får den én ordentligt en over nakken

25_seconds

play Ekstase i Aalborg Håndbold: Vinder DM-guld for tredje gang i streg

Til forsiden

Til forsiden