00:33

Foto: undefined

1 af 2

19-årig dræbte og brændte sin far: Nu er han dømt

En 19-årig mand er torsdag omkring middag kendt skyldig i at have slået sin far ihjel. Dommen lyder på en behandlingsdom, idet den unge mand erklæres sindssyg.

Den 19-årige har torsdag middag modtaget dommen ved Retten i Aalborg, hvor den tragiske familiesag, blev oprullet.

Den 19-årig mand er dømt for at have taget livet af sin far på en meget bestialsk måde. Faren blev dræbt med flere slag og forbrændt efter at være blevet overhældt med brændbar væske og antændt - og tilsyneladende helt uden grund.

Drabssagen tog sin begyndelse i december 2015 – nærmere bestemt onsdag den 9. december 2015 klokken 7:25, hvor Nordjyllands Politi via 112 modtog et opkald fra en vicevært om, at han og hans makker havde fundet en forbrændt mandsperson liggende på græsset foran Arkildsdal 1 i Nørresundby.

En politipatrulje blev sendt til stedet, og ved deres ankomst til stedet fandt de liget af en forkullet person, liggende cirka 10 meter vest for terrassen til Arkildsdal 3.

Læs også Forbrændt lig fundet:18-årig mand anholdt

Der var ikke noget tøj på liget, og patruljen bemærkede, at liget lå med højre underben bøjet ind under sig. Der blev truffet tre viceværter og tre reddere fra Falck, hvor den ene redder forklarede, at det var liget af en mand, og at han efter hans vurdering, var afgået ved døden, idet han havde læsioner der var uforenelige med liv, og han havde mistanke til der forelå en forbrydelse, idet de havde bemærket slæbespor fra Arkildsdal 3 og hen til liget.

Lægen ankom til stedet kl. 07.40 og erklærede personen for død grundet kraftige forbrændinger på hele kroppen.

Under patruljens arbejde på stedet med afhøringer af vidner, bemærkede de, at der var aktivitet i den lejlighed, hvorfra slæbesporene startede. I lejligheden fandt man den nu 19-årige drabsdømte, som var i gang med at vaske gulvet med en svaber.

Patruljen konstaterede, at der inde i lejligheden var blod på en lampe, på et TV bord, på sofabordet, sofaen og på væggen bag sofaen. Der blev fundet et baseball bat stående op ad væggen i gangen. 

Den 19-årige blev anholdt, og i forbindelse med indtransport af ham, udtalte han, at han havde slået den person ihjel, som lå på græsset uden for lejligheden med et baseball bat – at han havde slået ham to gange og derefter slæbt ham ud. Da han slæbte ham ud, gik der pludselig ild i ham.

Afdøde viste sig senere at være en 51-årig mand, som var far til den 19-årige drabsdømte.

Ved første afhøring, efter den 19-årige blev anholdt, nægtede han drabet, og forklarede, at han var i sin fars lejlighed sammen med faderen. Den 19-årige var blevet slået i hovedet, og da han vågnede, lå faderen på gulvet – og han vidste ikke hvad der var sket. Han vågnede op, og der var blod over det hele, og han gjorde derfor rent i lejligheden.

Ved undersøgelsen af det udvendige område foran indgangen til lejligheden til gerningsstedet, stod en rød Puch Maxi på støtteben. På fliserne under knallerten sås fugtig tilsmudsning. Benzinslangen var ”delt” i to, med et stykke på tanken, og et stykke på kaburatorstudsen.

Der blev ved gerningsstedsundersøgelsen påvist motorbenzin i prøver sikret fra afdødes bryst og mave samt mundhulen på afdøde.

Læs også 18-årig varetægtsfængslet for drab

Dødsårsagen antages at være kraftige stumpe traumer mod hovedet med kraniebrud og blødning under den bløde hjernehinde i kombination med forbrænding. Afdøde blev vurderet forbrændt på ca. 75 pct. af kroppen.

Der blev lavet en blodstænksanalyse, som viste, at afdøde have fået flere slag i hovedet med et baseballbat. Man fandt også den 19-åriges hættetrøje med utallige blodstænk, og som ifølge blodstænksanalysen havde været båret af en person, mens blodstænkene var blevet påført, idet blodstænkene sad fordelt over flere områder og blodstænkene ikke vurderedes at være fremkommet ved, at trøjen havde ligget i nærheden.

Man fandt både afdødes og den 19-åriges dna på baseballbattet, ligesom man fandt den 19-åriges dna på benzinslangen til afdødes knallert.

Han har nu erkendt drabet og forklaret, at han slog sin far tre gange i hovedet med et baseballbat. Herefter trak han ham ud på græsplænen ved at tage fat i hans ben. Han tog herefter benzin fra faderens Puch Maxi, hældte det ud over ham og satte ild til ham. Han hældte herefter benzin over ham fra en stegepande, hvorved ilden flammede op.

Hans forklaring passer med de kriminaltekniske undersøgelser og med de vidneforklaringer, der er kommet frem i retten i dag fra blandt andet to af de ansatte fra boligselskabet.

Et vidne har fortalt, at mens han var ved at lave kaffe – så ud af sit køkkenvindue, at der blev hældt brandbar væske på afdøde fra en gryde eller stegepande, og hvorved ilden blussede kraftigt op.

Retten fandt herefter den 19-årige skyldig i manddrab.

Han er blevet idømt en anbringelsesdom – det vil sige en dom til anbringelse i psykiatrisk afdeling. Den 19-årige er desuden blevet frakendt retten til arv og pensioner efter sin far – efter reglerne i arveloven.

Læs også - Det gør så ondt. Han er syg, og han skal hjælpes