LIGE NU:

Når psykisk syge dræber: Ofre frygter drabsmand på fri fod

En familiefar fra Bindslev lever hver dag i frygt for at møde sin eks-kæreste, der i juni 2016 slog parrets niårige datter ihjel. Allerede godt et år efter drabet fik pigens mor nemlig bevilget uledsaget udgang fra Psykiatrisk Sygehus, hvor hun er domsanbragt for drabet.

Morten Larsens liv blev knust på et øjeblik d. 15 juni 2016. Han var netop gået en tur med sine to hunde, da telefonen ringede.

- Det var min tidligere kæreste, der fortalte, at hun havde slået vores datter ihjel. Jeg nåede vist bare at sige det er løgn, men så sagde hun det igen. Jeg smed hvad jeg havde i hænderne og løb hjem alt hvad jeg kunne, siger Morten Larsen fra Bindslev.

Men Morten kunne aldrig havde løbet hurtigt nok. Han finder sin 9-årige datter med halsen skåret over. Hans eks-kæreste havde bagefter forsøgt at snitte sine egne håndled.

quote Der var ikke noget at gøre. Hun var død, så jeg bliver opmærksom på min søn, som jeg vil have ud af huset.

Morten Larsen

- Det var helt uvirkeligt. Som at være med i en film, hvor jeg ikke rigtig var tilstede. Men det var desværre virkeligt nok, siger Morten Larsen.

Morten Larsen vælger at fokusere på sin knap tre-årige søn, som ligger i et børneværelse ved siden af sin søster. Det var formålsløst at forsøge at redde hans datter.

- Der var ikke noget at gøre. Hun var død, så jeg bliver opmærksom på min søn, som jeg vil have ud af huset. Min eks-kæreste går rundt og er dækket af blod, og det vil jeg skærme ham for, fortæller Morten Larsen.

Drabet sker en onsdag aften, hvor Mortens eks-kæreste har fået det værre og værre i ugen op til. Søndag aften er det så slemt, at familien forsøger at få hende indlagt på Psykiatrisk Hospital. Det lykkes, men allerede dagen efter bliver hun udskrevet.

- De sendte hende hjem med en pose medicin og jeg anede ikke, at hun var så farlig, siger Morten Larsen.

Mortens eks-kæreste og hans datters mor blev dømt til anbringelse på Psykiatrisk Hospital for drabet, men allerede godt et år efter blev hun første gang bevilget uledsaget udgang. Det forstår familien intet af.

Mortens mor Lone Larsen føler sig dybt krænket.

- Jeg forstår ikke et retsvæsen, der tillader en person der har gjort så forfærdelig en forbrydelse kan få lov til at gå frit omkring flere gange om ugen. Jeg er forfærdelig ked af det både på Mortens – men også på mine egne vegne over at have mistet mit barnebarn. Hun blev kun 9 år, siger Lone Larsen.

 

Ifølge Psykiatrien i Nordjylland er det ikke usædvanligt at en domsanbragt drabsmand kan få uledsaget udgang efter kun et års behandling. Det beror på en lægefaglig vurdering. Tina Gram Larsen, Lægefaglig direktør, Psykiatrien i Nordjylland siger:

- Der er ikke nogle faste regler. Det vil altid være sådan, at hvis man overholder de aftaler der er indgår det i en vurdering af, om det er forsvarligt. Vi ser på hvordan patienten har det og altid ud fra en konkret vurdering.

Morten Larsen fra Bindslev ønsker, at han i det mindste kunne blive varslet, når hans eks-kæreste er på udgang, men det er ikke tilladt ifølge hendes rettigheder som patient. Det er omfattet af sygehusets tavshedspligt.

- Jeg vil jo altid frygte, hvad hun kan finde på, for hun har gjort det værste, man kan gøre. Jeg er bange for, at hun opsøger mig her i mit hjem eller måske forsøger at få kontakt med vores søn nede i børnehaven. Jeg føler systemet tager mere hensyn til hende end til os, der er ofre for hendes forbrydelse, siger Morten Larsen.

Aron Pálmarsson

Nu er det officielt: Aron Pálmarsson skifter til Aalborg Håndbold

snus

play Op under læben: Snusforbrug er eksploderet i gymnasiet

231118 Thisted Bryghus nybyggeri

Thisted Bryghus skal være med i verdens største online ølsmagning med op til 60.000 deltagere

def_thumb,50_percent

play Musikken spiller på vaccinationscentrene

Aron Pálmarsson

Nu er det officielt: Aron Pálmarsson skifter til Aalborg Håndbold

snus

play Op under læben: Snusforbrug er eksploderet i gymnasiet

Til forsiden

Til forsiden