Seneste nyt:

Festivalmode: Regnen dikterer fornuftigt tøj

Torsdag har indtil videre været en våd og kold affære på Nibe Festival, men selv om det skal være varmt og praktisk, er der alligevel tænkt over detaljerne i tøjet i Skalskoven.

Shortsene og de bare arme, man normalt håber at kunne vise frem, når man køber billet til de danske sommerfestivaler, er ikke at se nogen steder på Nibe Festival torsdag.

Derimod er det fornuften, der sejrer – med gummistøvler, mange lag og regnjakker.

Men derfor er der alligevel plads til at vise god stil og have en fest. Også midt i en meget våd Skalskoven. 

Det er i hvert fald tanken bag Søren Sørensens og Kenneth Iversens tøjvalg. De to herrer fra Arden har fundet både regnslag og blikfang i form af blomsterkæder frem til dag nummer to på Nibe Festival.

- Det er jo regnvejr i dag, så vi skal kunne holde varmen, men den skal alligevel have én over nakken, når vi er på festival, siger Søren Sørensen. 

 
 
Foto: Camilla Thorup Christoffersen

Festlige er også de mange gule regnjakker, der lyser op mellem træerne på dette års festival. En af dem sidder på Patricia Back fra Aalborg, mens hendes veninde, Amalie Back, har afleveret sin i garderobe-teltet.

- I dag skal tøjet mest bare være praktisk, så vi kan holde os tørre. Derfor har vi også helgarderet os med regnbukser og regnjakker. Men nu lover de jo, at det skal holde tørt her resten af dagen, så vi satser på, at det går, siger Amalie Back. 

 
 
Foto: Camilla Thorup Christoffersen

For Anker Lemvig og Henrik Andersen fra Nibe er det alfa og omega at kunne holde fødderne varme og tørre. Derfor har de fundet de gode, langskaftede gummistøvler frem. Og selvfølgelig krydret dem med strik og orange blomsterkæder om halsen.

Umiddelbart er det ikke til at se det, men aalborgensiske Maria Porsmose og Naja Leer har altid deres gamle tøj på, når de tager på festival.

- Ja, det skal kunne holde til at blive beskidt eller gå i stykker, så det er aldrig det nye tøj, vi har med, siger Maria Porsmose.

- I dag har vi pakket os ind for at kunne holde varmen. Det er derfor, vi har strik og halstørklæder på, supplerer Naja Leer. 

 
 
Foto: Camilla Thorup Christoffersen

Et enkelt sæt bare ben kan man nu alligevel være heldig at se på en ellers regnvåd torsdag. Mie Mellerup fra Aalborg har helt bevidst fundet både gummistøvler og afklippede denim-shorts frem til regnvejret.

- Jamen, jeg er bare så træt af at være på for eksempel spejderlejr i regnvejr, hvor alles bukser bliver våde, og alle fryser. Så derfor har jeg bare ben i dag, så jeg bare kan tørre dem, hvis de bliver våde, forklarer Mie Mellerup. 

 
 
Foto: Camilla Thorup Christoffersen

Det er heller ikke alle sko, der er lige fornuftige – for en gruppe piger er valget, trods vand og mudder, faldet på Vans i stedet for de ellers populære gummistøvler. Matilde Marie Busk, Maria Hummelshøj, Mathilde Kirstine Christensen og Cecilie Burholt synes selv, de har en god grund til at vælge sneakers-

- De var alligevel så gamle og smadrede, at vi lige så godt kunne ødelægge dem helt her på festivalen. Men det er okay, for vi kan godt holde fødderne tørre, lyder det fra pigerne, der dog har husket ekstra tørre strømper. 

 
 
Foto: Camilla Thorup Christoffersen

Selv om det skal være fornuftigt, behøver tøjet ikke være kedeligt. Det er Tanja Knudsen og Jeanette Fosnæs fra Aalborg nogle rigtig gode eksempler på.

Med deres mønstrede regnjakker brød de den ellers temmelig mørke påklædning, de fleste gæster på Nibe Festival har valgt for at holde vandet ude.

- Jeg er meget til army, og Jeanette er meget til blomster. Vi synes, det ensfarvede bliver lidt kedeligt i længden, så der skal mønster og farver til, siger Tanja Knudsen.

 

 
 
Foto: Camilla Thorup Christoffersen

Ruth og Hans Jørgen

Varmeregning æder hele Ruth og Hans Jørgens folkepension

20060901-193459-4-3459x2310ma

Røde Kors efterlyser varmt tøj til vinteren - Vi kommer til at skuffe mange

ankomst-passagerer-aalborg-lufthavn__3760x2507_

Danmarks bedste lufthavn ligger i Aalborg

20220428-150213-L-5626x3751ma

play Russiske skibe tæt på Nordjylland: - De kan ligge der uden at skulle spørge om lov

Til forsiden

Til forsiden