LIGE NU:

Nordjyder ved mest om EU

På Europa-dagen den 9. maj blev borgerne i Aalborg, København, Roskilde, Århus, og Sønderborg - nogle af de steder Den Danske Europabevægelse var på gaden med Europa-kage i dagens anledning - stillet fem spørgsmål om det europæiske samarbejde.

89% svarede rigtigt i Nordjylland
Nordjyderne viste sig at være helt i front med viden om EU, idet hele 89 pct. af de adspurgte svarede rigtigt på spørgsmål om blandt andet antallet af medlemmer i EU, tidspunktet for Danmark optagelse og ordlyden for EU's motto.
I Århus var det til sammenligning kun 49 pct., der kunne svare rigtigt.

Debatten om Europa-flaget
Samtidig viste en rundspørge, at 45 ud af landets 98 kommuner havde valgt at følge Europabevægelsens opfordring til at lade det stjernebestrøede Europa-flag veje på rådhusene i anledning af Europa-dagen.

Markant stigning
Det er en markant stigning i forhold til 2006. Endvidere havde busserne i Østdanmark både et dansk og et europæisk flag på toppen i anledning af dagen.

Flagkampagne
Flagkampagnen satte gang i en tiltrængt debat om de europæiske symboler i det offentlige rum.
Selvom Danmark har været medlem af EU i over 30 år, har Europa-flaget aldrig rigtig fundet vej til de danske flagstænger, hvilket man ellers ser i mange andre EU-lande.

Movia
Busselskabet Movia melder således om mange, både negative og positive reaktioner, på bussernes Europa-flag d. 9. maj.

Samarbejde i 34 år
Erik Boel, Landsformand for Den Danske Europabevægelse udtaler:
- Danmark har været en del af Det europæiske samarbejde i 34 år og har haft stor gavn deraf. Det er på tide, at vi accepterer endsige anerkender dets betydning for Danmark og danskerne.