LIGE NU:

42-årig risikerer livstid

Den 42-årige mand, der er tiltalt for at bryde ind og sætte ind i dyreforretningen Akvariekælderen, risikerer i yderste konsekvens en livstids straf.

Manden er tiltalt efter en af straffelovens tungeste paragraffer, paragraf 180, samme paragraf som bruges i tilfælde af mordbrand, og der er inden for paragraffen mulighed for at anklagemyndigheden kan kræve helt op til fængsel på livstid.

Således står der bl.a. "Sætter nogen ild til egen eller fremmed ejendom under sådanne omstændigheder, at han indser, at andres liv derved udsættes for overhængende fare, eller det sker med forsæt til at volde omfattende ødelæggelse af fremmed ejendom eller til at befordre oprør, plyndring eller anden sådan forstyrrelse af samfundsordenen, straffes han med fængsel indtil på livstid".

Omkring 240 dyr omkom i den voldsomme brand i Søndergade i Frederikshavn tilbage i januar, og dyrehandlen udbrændte totalt.

Den 42-årige mand blev anholdt på baggrund af vidneforklaringer og ransagninger på hans bopæl, hvor man fandt dyr, som blev stjålet i Akvariekælderen.

Ud over den 42-årige mand, blev også en 37-årig anholdt.
Det ventes, at der falder dom i morgen.