LIGE NU:

Nordic Medicare-læge siger op: Det er ikke ansvarligt

Læge Eskild Boeskov har valgt at opsige sin stilling som læge på Nordic Medicares klinik i Thisted som konsekvens af dårlige arbejdsforhold.

Kritikken mod Nordic Medicare, der driver to lægeklinikker i henholdsvis Thisted og Pandrup, fortsætter i stor stil. Tidligere har TV2Nord kunnet fortælle, om borgere, der klager over forholdene på klinikken i Pandrup. Nu er en læge på klinikken i Thisted så træt af det, han betegner som dårlige forhold, at han har valgt at sige sin stilling op.

- Der er nu tilmeldt næsten 5000 patienter, og de fleste dage er der kun en læge på arbejde. Det kan man ikke lave et ansvarligt arbejde på, siger læge Eskild Boeskov til TV2 Nord og på spørgsmålet om, hvorvidt patienterne på klinikken kan føle sig trygge, lyder svaret fra Eskild Boeskov:

- Jeg mener ikke, nogen patienter kan føle sig trygge, hvis en læge skal klare 5000 patienter.

Han har været ansat hos Nordic Medicare i Thisted siden 2014. Han har sammen med sine kollegaer tidligere gjort ledelsen hos Nordic Medicare opmærksom på problemerne, men der er ifølge Eskild Boeskov ikke blevet handlet på det. 

- Vi har jo haft personalemøde, hvor Nordic Medicare også har været med, og der har vi gjort opmærksom på, at der var for lidt personale. Og i juni måned har det samlede personale skrevet til Nordic Medicare og anført, hvad det er, vi synes, der er kritisabelt, og vi har også kommet med forslag til, hvordan det kunne løses, siger Eskild Boeskov. 

Nu har Eskild Boeskov taget konsekvensen, og har sagt sin stilling som læge op.

Et samlet personale på Nordic Medicare i Thisted har ifølge lægen sendt et brev til ledelsen tilbage i juni, hvori personalet gav udtryk for deres bekymringer. Det er bekymringer, der blandt andet går på manglende muligheder for akuttider, pressede arbejdstider for ansatte og manglende tid til at følge op på patienters forløb. 

Det er jo ikke bare konsultationerne, man skal stå for i løbet af dagen. Der skal også være tid til at godkende medicin, og det skal være forsvarligt. Man skal følge op på, at det er i orden med den medicin. Man skal følge op på den post, man får, altså udskrivningsbreve fra sygehuset eller laboratorieprøver, eller hvad det nu kan være. Man skal reagere, hvis der er noget, der ikke er som det skal være. Og det er der al for lidt tid til, siger Eskild Boeskov.  

Eskild Boeskov mener, at  hvis Nordic Medicare ikke kan finde flere læger, så er der kun en løsning på problemet. 

- Hvis ikke Nordic Medicare kan skaffe læger til klinikken, det er jo en ærlig sag. Så må man jo gøre noget andet. Så må man tage en ny forhandling med regionen og sige, vi kan ikke bemande klinikken med tilstrækkelig læger og så må antallet af patienter skæres ned. 

Eskild Boeskovs opsigelse samt personalets samlede brev til Nordic Medicare er sendt videre til Region Nordjylland.- Det er en uholdbar situation, vi står i, og vi vil invitere Eskild Boeskov til et personligt møde, hvor han kan sætte nogle flere ord på oplevelserne med Nordic Medicare, siger fungerende formand for regionsrådet, Jess Laursen (Venstre).

Han understreger, at Nordic Medicare nu vil blive bedt om at komme en redegørelse over for regionen på den aktuelle situation i Thisted.

TV2 Nord har forelagt Nordic Medicare kritikken fra Eskild Boeskov, og direktør Christian Riewes Eriksen skriver i en mail:

”Den samme læge, der nu kritiserer Nordic Medicare, blev interviewet af Styrelsen for patientsikkerhed den 23. maj, hvor der var tilsyn på klinikken i Thisted. Her udtrykte han ingen kritik – og der blev på intet punkt udtrykt bekymring for patientsikkerheden i Styrelsens rapport. Den slags interview foregår under lægefagligt ansvar. Det er lægens faglige pligt at komme frem med alle væsentlige kritikpunkter, især lægefaglig, over for Styrelsen. Det undrer os, hvis Eskild Boeskov vælger at fremføre en kritik på TV, som han ikke kom med over for den lægefaglige tilsynsmyndighed, hvor han som læge ikke bare har ret, men pligt til at fremføre sin faglige vurdering. ”

Sagen om Nordic Medicare er på Region Nordjyllands Forretningsudvalgsmøde den 14. august.