01:00

Regionen fastholder aftale med udskældt lægehus

Politiker kaster håndklædet i ringen med Nordic Medicare

Efter mange måneders kamp for at få ophævet kontrakten med udskældte Nordic Medicare må regionsrådspolitiker Per Larsen (K) nu resignere.

Den konservative regionsrådspolitiker Per Larsen (K) har kæmpet længe og indædt for at komme borgerne i møde og få lukket Nordic Medicare-klinikken i Pandrup. Kampen begyndte for Per Larsen, da det kom frem, at patienterne skulle vente i måneder for at komme til lægen, og at det for nogle havde store konsekvenser.

Men nu har Per Larsen alligevel kastet håndklædet i ringen. Et flertal i Regionsrådet besluttede tirsdag aften, at Nordic Medicare også fremover skal drive det stærkt kritiserede lægehus i Pandrup.

Forud for mødet havde en borgergruppe ellers afleveret mere end 1100 protestunderskrifter, og den konservative Per Larsen havde meldt ud, at han ønskede regionens kontrakt med Nordic Medicare ophævet øjeblikkeligt. Men det synspunkt stod han alene med - og dermed er borgernes kamp for et nyt lægetilbud i Pandrup slut.

- Pandrupborgerne er desværre nødt til at affinde sig med den situation, der er. Vi må bare håbe på og bede til, at Nordic Medicare strammer op og sørger for, at der bliver rimelige vilkår i den klinik, sådan at Pandrupborgerne får et lægetilbud, der lever op til lægefaglig standard med nogle ventetider, de kan være tjent med. Og at de yder en tryghed, borgerne kan være tjent med, siger Per Larsen selv om sit nederlag.

Ifølge regionsrodsformand Ulla Astman var der ikke tilstrækkeligt grundlag for at opsige kontrakten med Nordic Medicare.

- En ting er klager. Noget andet er, hvor langt vi kan gå i kontrakten, og der er det vores vurdering, at der ikke er grundlag for at ophæve kontrakten med Nordic Medicare, sagde Ulla Astman, Socialdemokratiet, efter regionsrådsmødet.