LIGE NU:

Ventede flere timer på lægetid, der blev aflyst

Patienterne ved et lægehus i Pandrup ventede fredag forgæves i flere timer på at komme til lægen, indtil de fik besked om, at lægen var taget hjem.

Ditte Pedersens søn, Tobias, har kastet op i flere dage. Derfor havde han fredag klokken 10.15 en tid ved lægeklinikken Nordic Medicare i Pandrup. Men klokken 12.25 får mor og søn – og de andre patienter – en noget uventet besked.

- Lægen forlader pludselig lægehuset. Vi får at vide, at han er taget hjem for i dag, fordi han har fri, siger hun.

I venteværelset tæller Ditte Pedersen sig frem til, at i alt 23 personer ventede på at komme til konsultation. Flere af dem havde ventet i over tre timer.

Det er firmaet Nordic Medicare, der driver klinikken i Pandrup. Her fortæller sundhedsfaglig direktør, Niels Riewerts Eriksen, at lægen måtte gå hjem, fordi han var blevet syg.

- Det er ganske uheldigt, specielt for patienterne, og det skaber frustrationer, hvilket jeg har stor forståelse for. Vores dygtige sygeplejersker og sekretærer har forsøgt at afhjælpe det, men det er svært, når man mangler en læge, siger han.

Ditte Pedersen er både uforstående overfor, hvorfor patienterne fik at vide, at lægen havde fri – og overfor, at der ikke kom en afløser.

Niels Riewerts Eriksen fortæller, at man har forsøgt at kalde en ny læge til, men uden held. Han garanterer, at patienterne meget snart får en ny tid ved lægen.

Ditte Pedersen og sønnen kan dog ikke vente længere. I aften går turen til lægevagten.

- Man sidder med et sygt barn og er nervøs for, hvad det kan være, og så bliver man vippet af døren. Man har ingen andre muligheder end lægevagten, siger hun.