LIGE NU:

1. maj hos DSU - men uden de unge

Danmarks Socialdemokratiske Ungdom bød i morges på rundstykker for at fejre den internationale kampdag - Men det var de ældre der mødte op.

Arbejdernes kampdag er lig med morgensang, taler, røde faner, røde jakker og rundstykker klokken seks hos DSU i Aalborg.

- Jeg er kommet her hos DSU på Kastetvej 24 i 30 år med få undtagelser. Det er en tradition og en dag, jeg altid glæder mig til siger det socialdemokraten og Folketingsmedlemmet Frank Jensen.

Det er Tordenskjolds ældre soldater der guffer rundstykker, mens de bliver enige om at regeringen er galt afmarcheret, og at dansk folkeparti er helt ude i hampen. De unge er underrepræsenteret.

- De er de ældres dag i dag. Folk gider ikke høre taler længere, siger Rasmus Jacobsen, der var dagens første taler fra DSU - Danmarks Socialdemokratiske Ungdom

De unge er der altså ikke til at høre, hvordan retten ligestilling, seks ugers ferie og en 37 timers arbejdsuge bliver fejret. De er der heller ikke til at høre hvilke drømme regionsrådsformanden har på deres vegne.

- Jeg så gerne, at 12 års skolegang bliver en ret eller måske nærmere en pligt, for at specielt i Nordjylland ville stå bedre rustet til fremtiden, siger Orla Hav (Soc.dem.).

På arbejdernes kampdag bliver der stadig kæmpet - i hvert fald om at få solgt budskabet.

- Folk synes ikke der er noget at kæmpe for mere. Det er jo også derfor vi ser medlemstallene i fagforeningerne falder. Derfor glemmer folk en dag som i dag, siger Rasmus Jacobsen