Foto: Per Frank Paulsen (Arkiv)

10-årig nær druknet: Fik håret suget ind i spabad

En 10-årig pige fra Esbjerg blev på mirakuløs vis reddet fra druknedøden, da hun var i spabad på Klim Strand Camping og hendes hår satte sig fast i en af dyserne, og hun blev trukket ned i vandet. Pigen var druknet, da en mand resolut hev hende op af spabadet - og det lykkedes at genoplive hende.

- Hun var allerede druknet, men det lykkedes ved hjælp af mund til mund og hjertemassage at få liv i hende igen, fortæller vagtchef hos Nordjyllands Politi, Jan Stagsted.

Ulykken skete søndag kort før middag. Pigen var sammen med en veninde taget i spabad på Klim Strand Camping, hvor hun og familien holder weekend. Pludselig sætter hendes hår sig fast i en af spabadets udsugningsdyser, og den 10-årige kan ikke komme fri. Hendes veninder forsøger at hjælpe, men kan heller ikke få håret ud af dysen. Veninden løber efter hjælp, og det lykkedes en mand på stedet at hive så hårdt, at håret kommer fri, og han får den 10-årige pige op af vandet.

På det tidspunkt har hun været så længe under vandet, at hun ikke længere trækker vejret.

Den 10-årige pige er fløjet med helikopter til Aalborg Universitetshospital, og vagtchefen hos Nordjyllands Politi oplyser, at pigen da trækker vejret igen og er kontaktbar.

Spabadet er øjeblikkeligt lukket, og teknikere skal nu undersøge hvad, der er gået galt og hvordan.