Der har været 11 trafikulykker de seneste tre uger med kronhjorte i Nordjylland. Foto: Per Frank Paulsen

11 farlige ulykker med kronhjorte

På tre uger er der sket 11 ulykker med kronhjorte i Nordjylland - og da en kronhjort kan veje op mod 170 kilo, kan man komme rigtig galt af sted, hvis man rammer sådan én.

På bare tre uger er der sket 11 ulykker med kronhjorte i Nordjyllland. Otte af ulykkerne er sket på vejene i Rold Skov.  

-  Det er meget usædvanligt. Vi ser normalt ikke mere end et par påkørsler om året her i området, og nu er der pludselig mange flere, fortæller vildtkonsulent hos Falck, Allan Bruun Rasmussen. 

Krondyret er det største vildtlevende dyr i Danmark. Det kan veje op mod 170 kilo og kan derfor forårsage alvorlige ulykker i trafikken. 

- Det er jo et meget stort dyr. Og kommer det ind igennem en forrude på en bil, så går det altså virkelig galt, siger Allan Bruun Rasmussen.

Stigningen i antallet af ulykker skyldes blandt andet, at bestanden af kronhjorte vokser og vokser. 

- Antallet er jo pludselig eksploderet, og nu er her alt, alt for mange. Og det betyder jo, at vi får flere ulykker, som vi også har set her på det sidste, siger jagtchef Elisabeth Svendsen fra Lindenborg Gods.

I Rold Skov har man et forsøg med advarselslamper, der blinker, når der er dyr i nærheden af vejen - et forsøg man gerne vil udvide. For det er kun et spørgsmål om tid, før nogen kommer rigtig galt af sted, mener Allan Bruun Rasmussen:                                           

- Før eller siden ser vi en rigtig alvorlig ulykke. Også her omkring Rold Skov. Hvis man ser, hvor mange påkørsler vi har haft her på det sidste, så kan det ikke undgås.