12 års fængsel for knivdrab

Det var i baghuset til den røde villa i Nørresundby, at den 30-årige rumænske kvinde dræbte den 57-årige Vasile Severin. Foto: TV2/Nord

Vestre Landsret stadfæstede torsdag dommen mod Adriana Puscuta, der tilbage i april dræbte en mand med 22 knivstik.

I maj måned blev den 29-årige rumænske kvinde idømt 12 års fængsel og udvisning for bestandigt. Dengang ankede Adriana Puscuta dommen, men Vestre Landsret valgte altså torsdag at stadfæste dommen. Den rumænske kvinde skal afsone dommen i Danmark.

Episoden, der har ført til dommen, udspillede sig natten til 1. april i år.    

Det hele skete under et drikkelag, hvor kvinden og hendes mand, kom op at skændes med den dræbte, den 57-årig rumænske mand, Vasile Severin.  Han havde tilsyneladende været grov over for Puscutas mand, og hun havde i længere tid været irriteret over Severins opførsel.

Puscutas har forklaret, at hun var blevet overfaldet, hvorefter hun stak af. Derefter tog hun tilbage til huset for at hente sine cigaretter. Her medbragte hun en kniv i tilfælde af, at hun skulle blive overfaldet igen. Det blev hun, og så stak hun den nu dræbte. Hun har forklaret i retten, at knivstikkene var sket i nødværge, men retten fandt altså, at dette ikke var tilfældet. Vasile Severin døde af blodtabet efter de 22 knivstik.

Hændelsen fandt sted i en Villa i Nørresundby, hvor Puscuta og hendes mand var flyttet ind i 2009, da de kom til Danmark.

Kvindens mand var også involveret i episoden, og han blev i maj måned idømt fire måneders fængsel, samt seks års udvisning af landet for vold af særlig grov karakter. Han valgte at modtage dommen.

Forsiden lige nu