LIGE NU:

12.000 skal på brandkursus

Region Nordjylland sætter fokus på brandsikkerheden på sygehusene

Region Nordjylland sender nu, som den første af de danske regioner, alle ansatte på nordjyske sygehuse på kursus i brandbekæmpelse.

I alt 12.000 personer skal gennemgå det virtuelle kursus, som er finansieret af TrygFonden og udviklet af læringsbureauet IMS Assima.

- Med kurset sikrer vi med få midler en ensartet og forbedret kvalitet på alle nordjyske sygehuse. Samtidig lever vi op til nogle af de kvalitetskrav, der ligger under Den Danske Kvalitetsmodel, som snart indføres på alle sygehuse i landet, siger en af projektlederne, Linda Greffel, der er sektorsouschef/sikkerhedsleder ved Ortopædkirurgien.

Genopfriskes hvert år

Kurset er nøje tilpasset forholdene på det enkelte hospital. Personalet får en grundlæggende forståelse for at forebygge og bekæmpe brand - herunder hvordan man alarmerer korrekt, bruger slukningsredskaber og evakuerer patienter. Og så bliver personalet jævnligt mindet om, hvor hospitalets nødudgange er.

Kurset er en del af en pakke, hvori der også indgår fysiske brandøvelser.

- Tanken er, at alle medarbejdere skal gennemgå programmet inden for de kommende seks måneder. Derefter skal træningen gentages en gang om året for at vedligeholde den nødvendige viden, siger Linda Greffel.