13 millioner kroner på vej til nordjyske trafikprojekter

Nordjyske trafikprojekter, der skal hæve kvaliteten af den offentlige transport i yderområder modtager økonomisk håndsrækning.

Forligspartierne bag puljen til forbedring af kollektiv trafik i yderområderne (S, SF, Rad., DF og Enhedslisten) har valgt at sende 13 millioner kroner afsted til nordjyske trafikprojekter. 

12 af de 13 millioner går til to af Nordjyllands Trafikselskabs projekter. Det drejer sig om knudepunktsprojektet og plustur-projektet. 

De to projekter er en del af Nordjyllands Trafikselskabs vision, der for nyligt blev formuleret således: 

"Nordjylland er et godt sted at være, hvis vi let og ubesværet kan komme rundt i byen, på landet og ud i den store verden. Det kræver gode infrastuktur- og transportsystemer, som gør os mobile. NT ønsker at gøre Nordjylland til et foregangsland for god mobilitet og med den kollektive trafik som en afgørende faktor”​

Knudepunkrsprojektet går ud på at samle flere transportformer på et sted, så delebiler, cykler, bus og tog har stoppesteder, hvor de mødes.

Plusturprojektet skal gøre det lettere for borgere i landdistrikter at komme ind til den kollektive trafiks hovednet. Med en Plustur kan borgerne blive hentet på en adresse og kørt frem til hovednettet. Prisen bliver den samme
kontantbillet takst, som gælder for busser og tog. 

Udover NTs to projekter, så får Frederikshavn Kommune penge til en bybusrute i Skagen, og Thisted Kommune får bevilget penge til "”Sommerrute 89 – Kystruten i Nationalpark Thy”.

Forsiden lige nu