15-årig grønlandsk dreng fremstilles i grundlovsforhør

Kl. 13 torsdag stiller Nordjyllands Politi en 15-årig grønlandsk dreng for en dommer ved Byretten i Aalborg med krav om varetægtsfængsling. Drengen har erkendt at han dræbte Gerda Møller i Aalborg i maj.

<b>Erkendt voldtægt og drab</b>
Den 15-årige der sent i aftes ankom med fly fra Grønland, har overfor Kredsretten i Julianehåb og kriminalpolitiet erkendt, at det var ham der under karnevallet i maj voldtog og dræbte den 85-årige Gerda Møller fra Aalborg.

<b>Fodaftryk fældede ham</b>
Politiet fandt frem til ham, efter at efterforskere i Finland genkendte et fodaftryk fra den dræbtes lejlighed. Fodaftrykket kom fra en sjælden type af Adidas-sko som den 15-årige havde haft på under drabet.

<b>Fandt ham via dankort</b>
Ved at gennemgå Dankortboner fra salget af alle sko af typen i Aalborg, fandt politiet frem til den 15-årige, der havde været i Aalborg på drabstidspunktet.

<b>Anholdt på Grønland</b>
Politiet rejste til Grønland og anholdt drengen, der erkendte at han havde voldtaget og dræbt Gerda Møller. Herefter blev han i aftes bragt til Danmark, hvor han klokken 13 torsdag fremstilles i gruindlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.