LIGE NU:

15-åriges forklaring i grundlovsforhør

I grundlovsforhøret af den grønlandske dreng, der er sigtet for drab og voldtægt på den 85-årige Gerda Møller fra Aalborg i maj, fortalte han hvorledes drabet gik til.

Ville ikke med hjem
Den 15 årige grønlandske dreng forklarede i dagens grundlovsforhør i retten i Aalborg, at han den 26. maj, da han var på udflugt til karnevallet i Aalborg ikke ville med institutionen hjem til Dybvad.

Drukket en del
Han mødtes i stedet med sin tidligere kæreste ved Astoria-biografen på Vesterbro. Den 15 årige forklarede i retten, at han havde drukket mindst to øl og en halv flaske Bacardi Rom. Han sagde, at han var træt af at være på institutionen i Dybvad, og at han var ked af, at hans forældre var blevet skilt.

Gik omkring i byen
Han talte med sin tidligere kæreste i cirka et kvarter, hvorefter han sagde farvel til hende og begyndte at gå omkring i byen for sig selv. Han fortalte, at han gik ned under jernbanebroen på Kastetvej, og uden at han i retten kunne forklare hvorfor, endte han i den 85 årige Gerda Møllers lejlighed.

Slog hende
Den 15 årige fortalte i grundlovsforhøret, at Gerda Møller sagde, at han skulle gå ud af hendes lejlighed, og at det gjorde ham vred, og at han slog hende. Under klammeriet, greb hun ham i testiklerne, og han forklarede i retten, at det gjorde ham ophidset, og at han derfor tvang hendes bukser af og gennemførte et samleje.

To gange med kniv
Derefter fortsatte tumulten, og han fortalte i retten, at han gik ud i køkkenet og hentede en kniv, som han stak Gerda Møller med. Derefter gik han ud og vaskede kniven og tog en ny som han gik tilbage og stak Gerda Møller med.

Blødte fra halsen
Den 15 årige forklarede desuden, at det eneste han husker tydeligt fra selve knivstikket er, at Gerda Møller blødte fra halsen.

Ville begå selvmord
I grundlovsforhøret forklarede den grønlandske dreng desuden, at han efterfølgende overvejede at tage sit eget liv, og han skar sig i håndledet med en kniv, som pædagogerne senere har fundet hos ham på institutionen på Grønland.