LIGE NU:

150 nordjyske lærerstillinger i fare

Flere nordjyske kommuner lukker kommunale folkeskoler, og det koster nu for alvor nordjyske lærerjobs.

150 skolelærer står til at miste jobbet som konsekvens af de markante ændringer i skolestrukturen. I dag besluttede man i Mariagerfjord Kommune at fyre skolelærere, og i Frederikshavn risikerer 58 lærere nu jobbet som følge af besparelser og en ny skolestruktur.

- Det er chokerende, lyder det fra Einar Rohde, der er fællestillidsrepræsentant for lærerne i Frederikshavn Kommune.

- Vi har siden efteråret haft en klar forventning om, at de besparelser, kommunen er ude i på skoleområdet, kunne løses ved naturlig afgang. Så jeg har det rigtigt skidt med, at der nu formentlig bliver tale om reelle fyringer, som klart vil påvirke såvel elever som lærere. Lærerne får de samme timer til at forholde sig til flere børn, siger Einar Rohde, som i dag var samlet med andre repræsentanter fra folkeskolen til ekstraordinært møde i Frederikshavn om den ekstraordinære situation.

Folkeskolerne i Frederikshavn skal alene næste skoleår spare hele 20 millioner kroner, men om det lykkedes at finde ekstra penge så nogle af lærerstillingerne bevares, ja, det skal politikerne nu drøfte på et møde torsdag.

- Det er surt, men budgettet hænger ikke sammen, og nu må vi se på det spareforslag, der nu kommer fra forvaltningen, siger Paul Rode Andersen (SF), formand for det politiske børne- og ungdomsudvalg i Frederikshavn.