16-årig dømt for bombetrussel mod banegård

De to piger blev anholdt for næsen af TV2/Nords kamera, efter at de havde fremsagt en bombetrussel mod banegården. Foto: Per Frank Paulsen

En 16-årig pige blev mandag idømt 10 dages betinget fængsel og 8000 kroner i erstatning efter en bombetrussel mod banegården i Brønderslev i december.

Retten i Hjørring skulle i dag, mandag, tage stilling til sagen om en bombetrussel mod banegården i Brønderslev i december.

En 16-årig pige blev idømt 10 dages betinget fængsel for sammen med en anden pige at have ringet 112 og sagt, at en bombe ville sprænge på banegården. Det fortæller nordjyske.dk.

Episoden fandt sted d. 18. december sidste år. Klokken 13.21 ringede den 16-årige sammen med en 14-årig pige fra en mønttelefon på banegården og fortalte, at en bombe ville sprænge 10 minutter senere.

Truslen betød, at togene blev indstillet, og at politiet evakuerede og afspærrede banegården. Først halvanden time senere kunne alarmen afblæses.

De to piger blev anholdt for TV2/Nords rullende kameraer allerede samme eftermiddag

Ifølge nordjyske.dk nægtede den 16-årige pige sig skyldig. I retten forklarede hun, at det var hendes 14-årige veninde, der havde fremsagt truslen. Den 16-årige blev idømt en prøvetid på et år og med vilkår om, at hun skal være under tilsyn af kommunen i et år. Hun skal også betale 8.000 kroner i erstatning.

Den 16-årige overvejer nu, om hun vil anke dommen. Den 14-årige pige er under den kriminelle lavalder. Derfor skal hun ikke for rettten.

Forsiden lige nu