17 kilometer til lægen

Annmarie Lally må rejse 17 kilometer for at komme til læge. Foto: TV2/Niord

Da Annmarie Lally sidste år flyttede til Brønderslev, måtte hun tage til takke med en læge 17 kilometer væk - en konsekvens af den store lægemangel i regionen.  

Annmarie Lally fulgte interesseret med i TV2/Nords nye program Konsekvens, da emnet om manglende læger har en meget håndgribelig konsekvens for hende.

Annmarie flyttede sidste år til Brønderslev. Som tilflytter skulle hun vælge ny læge. Hun blev overrasket over, at hun var nødsaget til at vælge en læge i nabokommunen i Saltum - 17 kilometer væk. 

- Da tænkte jeg: Det er løgn. Det kan da ikke være rigtigt. Men ja, sådan er situationen altså i øjeblikket, siger Annmarie Lally til TV2/Nord.

Efter tirsdagens udsendelse satte hun og mange andre af TV2/Nords seere til tasterne, og gav deres mening til kende på TV2/Nords Facebook-side. Ikke bare fra borgere i Brønderslev, men over hele Nordjylland. Flere steder er der i øjeblikket pres på lægerne. I tirsdagens Konsekvens-udsendelse fortalte læge Anders Vase blandt andet hvordan han kan mærke lægemanglen i sin dagligdag i Brønderslev: 

- Jeg har 1750 patienter, og det er mange, når man er nystartet. Alligevel kommer der folk og spørger, om ikke de kan få mig som læge. Det bliver jeg nødt til at sige nej til, for jeg har rigeligt at gøre, som strukturen er her, så kan jeg simpelthen ikke magte mere, fortalte Anders Vase.

Forsiden lige nu