18-årig nordjysk golftalent forsøger sig som professionel

Josef Yakzan fra Brønderslev Golf Klub tager nu det store og dyre skridt ud i livet som professionel golfspiller. Han får støtte til at finde sponsorer af frivillige i klubben.

Brønderslev Golf Klub har et af landets største talenter med køller og jern. Kun 18-årige Josef Yakzan startede med golf for fem år siden, og han har i raketfart banket sit handicap ned tæt på nul.

Nu satser det unge talent hele butikken, Josef Yakzan vil være professionel. Det kræver noget økonomi for at etablere sig, derfor var det velkomment, at stjernen Søren Kjeldsen i december lovede at støtte med 10.000 kroner om året de næste tre sæsoner.

Derudover er to frivillige fra klubben i gang med at skaffe sponsorer til at dække udgifterne i den dyre sport:

- Det kræver et sted mellem 200.000 og 300.000 kroner at begå sig som professionel på det man kalder Ecco-touren det første år. Derudover hjælper vi ham med at lave et sæsonprogram og faktisk også et dagligt program, så vi kan holde Josef i kort snor. Det kræver meget disciplin at forfølge den her drøm, fortæller Josef Yakzans frivillige manager Orla Thomsen.

Senere løber udgifterne op i over 700.000 kroner, hvis Josef kommer på skridtet højere, som hedder Challenge-touren. Så Josef Yakzan er taknemmelig for hjælpen:

- Jeg er ingenting uden Orla og Thomas (red.: Orla Thomsen og Thomas Sørensen), så jeg er glad for at de hjælper. Det bliver godt, hvis de kan levere det udenom, så kan jeg koncentrere mig om at levere golfen, siger Josef Yakzan.

Satsningen får 6-7 år til at blomstre, men så vil Josef Yakzan også gerne være tæt på drømmen:

- Hvis jeg kan etablere mig i top 20 af Ecco-touren indenfor de første tre år, vil det være rigtigt fint. Men på sigt vil det da være fedt hvis jeg en dag kan få lov at spille med mit idol Søren Kjeldsen, drømmer Josef Yakzan.