Betjente med maskinpistoler på stedet Foto: Robert Bedsted

Foto: Robert Bedsted

Politiets indsatsgruppe rykkede stærkt ud Foto: Robert Bedsted

1 af 3

18-årig udløste stor politiaktion med falsk anmeldelse

18-årig ringede 112 og sagde, han havde skudt sin overbo. Nu sigtes han for falsk anmeldelse

Nordjyllands Politi rykkede onsdag aften kort før klokken 20 massivt ud til en adresse på Skallerupvej i Aalborg Øst. Her fra havde man netop modtaget en anmeldelse fra en 18-årig mand, der påstod at han havde skudt sin overbo. En historie der viste sig at være falsk.

Anmeldelsen udløste en massiv politiaktion og op mod 20 mand med skudsikre veste, hjelme og maskinpistoler deltog i aktionen. Også ambulance og lægebil kom til stedet.

Men hele anmeldelsen viste sig altså at være grundløs og i stedet ville man nu anholde anmelderen for falsk anmeldelse. I lejligheden hvor anmeldelsen kom fra, anholdt man en 18-årig mand, der påstod at være anmelderen, men da han kom med ind på politigården fortalte han nu pludselig, at det var han ikke - han havde byttet sygesikringsbevis med den rigtige anmelder.

Senere på aftenen - efter en intens efterforskning - anholdt politiet så den mand, de mener er den rigtige anmelder. Der er også her tale om en 18-årig mand. Han sidder torsdag morgen i detentionen på politigården i Aalborg med henblik på afhøring.

- Han bliver afhørt om sagen, når mine kolleger fra lokal efterforskning møder ind. Vi forventer ikke, at han skal fremstilles i grundlovsforhør, siger vagtchef ved Nordjyllands Politi Per Vagn Nielsen.

Den 18-årige er sigtet for falsk anmeldelse, trusler på livet og sammen med den anden 18-årige for at opgive urigtige oplysninger til politiet.