20-årig ladt i stikken

04:08

Foto: TV2/Nord

1 af 2

Hård kritik af Brønderslev Kommune i dag i retten i Hjørring. En 20 årig mentalt retarderet og psykisk uligvægtig kvinde er ladt i stikken af det offentlige behandlingssystem. Det mener hendes advokat.

Dommeren vil nu have Kriminalforsorgen ind og vurdere, hvad der er op og ned i sagen før, den 20 årig kvinde får sin straf.

Sagen drejer sig om Wanessa Berko, der det seneste år boet på institutionen Hammer Bakker i Vodskov, fordi hun har svære adfærds - og misbrugsproblemer og har brug for massiv hjælp i det daglige.

Men hun er aldrig faldet til på institutionen og vil tilbage til det sted hun boede før - bostedet Nordbasen, men Brønderslev Kommune fastholder, at behandlingscentret Hammer Bakker er det rigtige sted for hende.

- Jeg vil ikke være der, jeg bliver behandlet som et dyr, siger hun.

Hendes forsvarsadvokat Jens Chr. Christensen undrer sig over
Brønderslev Kommunes manglende interesse for at hjælpe Wanessa.

- Det er en social tragedie, hun er ladt i stikken, og jeg forstår ikke, hvorfor kommunen ikke lytter og afprøver andre behandlingssteder, siger han.

I retten i dag i Hjørring sagde advokaten, at han mener, man gør et barn fortræd, for sagen er ikke behandlet tilstrækkeligt hverken af de sociale myndigheder eller det psykiatriske system.

-  På den her måde forsøger man at gøre retssystemet til skraldespand, siger Jens Chr. Christensen, som også undrer sig over, at Brønderslev Kommune ikke var mødt op i retten, trods det at kommunen på forhånd var orienteret om sagen.

Med i retten var Wanessa Berkos mor, som frygter for sin datters fremtid. For i dagene op til retssagen i dag har Wanessa gjort det klart, at hun har tænkt sig at tage sit eget liv, hvis sagen ender med fængselsstraf.

- Vi skriger om hjælp og kan ikke få det, sagde Janne Fauerenskov, mor til Wanessa i dag i retten.

 

Wanessa Berko selv var rimelig afklaret med situationen, for som hun siger:

- Jeg har pillerne klar, jeg tager en overdosis, og så er det hele ligesom slut, og så er jeg fri for det hele, siger Wanessa Berko.

 

Men håbet blev i dag tændt, da dommeren nu vil have yderligere undersøgelser sat i gang og have Kriminalforsorgen ind i sagen.

 

 

 

Forsiden lige nu