03:16

Foto: TV2 Nord

1 af 2

200 arbejdspladser på vej til Frederikshavn

Et amerikansk selskab inden for ophugning og genbrug etablerer sig på havnen i Frederikshavn og skaber dermed op til 200 nye arbejdspladser.

Frederikshavn Havn har underskrevet kontrakt med det amerikanske selskab Modern American Recycling Services, der senest i 2017 etablerer sig på havnen i Frederikshavn. De nye aktiviteter forventes at skabe 150-200 job på havnen i Frederikshavn, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Moderne American Recycling Services opererer inden for ophugning og genbrug af olieplatforme og skibe, og har 40 års erfaring på området. Kontrakten med havnen omfatter en lejeaftale på et betydeligt areal på havnen samt en håndteringsaftale omkring det metalskrot, der produceres i forbindelse med ophugningsaktiviteterne.

- Havnens strategi har miljø- og genindvindingsindustri som et af fokusområderne, og det har længe været vores ønske at få et etableret selskab med erfaring fra offshore olie og gas til at etablere sig i Frederikshavn. Den partner har vi nu fundet i Modern American Recycling Services, som har en imponerende referenceliste til olie- og gasindustrien, siger Mikkel Seedorff Sørensen, adm. direktør hos Frederikshavn Havn.

De kommende aktiviteter vil desuden bidrage til skabelsen af jobs, hvilket naturligvis glæder Frederikshavns borgmester Birgit Hansen (soc.dem.).

- Det er en stor glæde, at udenlandske virksomheder viser interesse for vores kommende havneudvidelse i Frederikshavn. Med etableringen af Modern American Recycling Services i Frederikshavn sender vi et godt signal til omverdenen om, at der ligger store muligheder både for danske og udenlandske virksomheder ved at etablere sig her, siger hun.