2400 danske bankfolk har oplevet krak

Ni danske banker er krakket siden sommeren 2008. Dermed har 2400 bankfolk oplevet deres arbejdsplads gå ned. Fjordbank Mors havde 215 medarbejdere, da banken krakkede.

En række danske pengeinstitutter er krakket siden august 2008, og de har taget 2400 bankfolk med sig i faldet, skriver Nyhedsbrevet Finans.
 
- Det er tragisk at opleve ens pengeinstitut smide håndklædet i ringen, og det skaber stor personlig krise for mange medarbejdere, siger Kent Petersen formand for Finansforbundet til nyhedsbrevet.
 
Med Fjordbank Mors' krak sidst i juni er ni danske pengeinstitutter krakket siden 2008.
 
Mere end 2400 medarbejdere i Roskilde Bank, Ebh Bank, Løkken Sparekasse, Gudme Raaschou, Capinordic, Fionia Bank, Eik Bank, Amagerbanken og Fjordbank Mors har oplevet krak.
 
De har dermed været vidner til, at deres virksomhed pludselig har drejet nøglen om og er blevet overtaget af det statslige selskab Finansiel Stabilitet.
 
- Finansforbundets beredskab af arbejdsmarkedskonsulenter, jurister, socialrådgivere og a-kassekonsulenter har i de seneste år haft travlt med at hjælpe medlemmerne i de krakkede banker, siger Kent Petersen.
 
Statistikken viser dog, at de fleste medarbejdere i krakkede pengeinstitutter bliver i job. Enten ved at de bliver overtaget af en anden virksomhed, som opkøber deres filial eller afdeling, eller i afviklingsbanken under Finansiel Stabilitet, hvor de er med til at afvikle de nødlidende engagementer.
 
Ifølge Finansiel Stabilitets seneste årsrapport beskæftigede man 576 medarbejdere i 2010 - heriblandt optræder afviklingsselskaberne for Eik Bank, Amagerbanken og Fjordbank Mors dog ikke.
 


Seneste nyt

fra Nordjylland