LIGE NU:

24Nordjyske lukker og dagblade slås sammen

Den regionale tv-station 24Nordjyske lukker. Samtidig bliver Morsø Folkeblad en del af Nordjyske Stiftstidende.

Mediehuset Nordjyske har i dag meldt ud, at de lukker deres tv-station 24Nordjyske. Kanalen, der har eksisteret siden 2003, kan ikke længere klare sig i konkurrencen mod streamingtjenester. 

I løbet af de seneste to år er indtægterne til tv-stationen faldet med næsten en fjerdedel.

- 24Nordjyske er stiftet for 16 år siden, og det var en anden tid, hvor det skete i fint samarbejde med antenneforeningerne. Sidenhen er streaming kommet til, og broadcast-tv i kabler har det i almindelighed svært. Det afhænger rigtig meget af, om antenneforeninger kan sælge tv-pakker, lyder forklaringen fra Per Lyngby, ansvarshavende chefredaktør og en del af direktionen hos Nordjyske Medier.

Morsø Folkeblad bliver også en del af ændringerne i mediehuset. Folkebladet har indtil nu været et selvstændigt dagblad, som er udgivet seks gange om ugen, men fremover skal det være en del af Mors/Thy-sektionen i Nordjyske Stiftstidende. Det skyldes faldende oplagstal i flere år.

- Det er ren økonomi. De økonmiske udsigter er rigtig dårlige. Vi fik en henvendelse fra bestyrrelsen i det daværende Morsø Folkeblad, om vi kunne være interesserede i at overtage, fordi økonomien dengang skræntede. Vi ville gerne prøve, og har også kørt det længere, end vi forventede. Men det giver ikke mening længere, siger Per Lyngby.

Håber at kunne undgå fyringer

Der er samlet tale om 16 stillingsnedlæggelser. 10 af dem knytter sig til 24Nordjyske, mens seks stillinger forsvinder i Thy/Mors-afdelingen. Om det bliver til egentlige fyringer fortsat uvist.

- Ved de fleste lejligheder er vi lykkedes med frivillige fratrædelser, men vi kan ikke afvise afskedigelser. Vi har været forskånet for det tidligere, og det er ikke et mål, at der skal ske fyringer, så vi håber at der viser sig nogle andre løsninger, lyder det fra Per Lyngby.

Nordjyske forventer, at Morsø Folkeblad bliver en del af Nordjyske Stiftstidende til september. 24Nordjyske skal efter planen sende for sidste gang den 30. august. 

Lukningen af tv-kanalen og dagbladet kommer i kølvandet på en større fyringsrunde på Nordjyske i februar. Her blev flere ugeblade lukket eller lagt sammen med andre medier. 

Det er endnu ikke meldt ud, hvad lukningen af 24Nordjyske får af betydning for medarbejderne. 

 

Træstamme

play "Verdens største træstamme": 10 meter lang kage markerede åbning af butik mod madspild

25_seconds

play Skolebørn fra Brovst gik med i march mod ensomhed

270921 Til jonas Judith

En halv million mangler i kunstværk: - Opmærksomheden er en del af værket, siger kunstrektor

lars_erik_joensson_adm_dir_erhvervshus_nordjylland.jpg

Efter tysk valg: Udsigt til bedre eksportmuligheder

Træstamme

play "Verdens største træstamme": 10 meter lang kage markerede åbning af butik mod madspild

25_seconds

play Skolebørn fra Brovst gik med i march mod ensomhed

270921 Til jonas Judith

En halv million mangler i kunstværk: - Opmærksomheden er en del af værket, siger kunstrektor

Til forsiden

Til forsiden