SENESTE NYT:

2,8 millioner kroner på vej til nordjyske friluftsprojekter

Friluftsrådet har bevilget 12 millioner kroner til projekter, der skal bringe naturen tættere på borgerne. Tre af millionerne går til nordjyske projekter.

Otte nordjyske friluftsprojekter har modtaget økonomisk støtte fra Friluftsrådet, som netop har uddelt ikke mindre en 12 millioner kroner til 47 projekter på landsplan. 

Friluftsrådet ønsker med bevillingerne at fremme projekter, som er med til at skabe fællesskab og livskvalitet i lokalsamfund med friluftslivet som omdrejningspunkt. Det er primært foreninger, borgergrupper og natur- og friluftsorganisationer, som står bag de projekter, der har fået tilskud. 

Flere SUP-projekter har fået støtte. 
Flere SUP-projekter har fået støtte. 
Foto: TV MIDT / VEST

Især det blå friluftsliv træder frem i mange af de projekter, der har fået støtte. Mange af projekterne sigter mod at udvikle naturformidling og friluftsliv ved kysten, havnene og på vandet. 

- Vandet og kysten er en vigtig del af den danske natur, og det er dejligt at se, hvordan så mange projekter vil udbrede aktiviteter på eller i vandet og formidle havets natur, så flere får øjnene op for, hvad der sker under overfladen, siger Jan Ejlsted, direktør for Friluftsrådet.

I Nordjylland har rådet fundet otte projekter egnede til at modtage støtte. Økonomisk topscorer er Fonden Hedehusene, som modtager 800.000 kroner til et projekt, der skal bringe ensomme og socialt udfordrede unge ind i konstruktive fællesskaber. 

Men også projekter om naturformidling, SUP-aktiviteter for skolebørn, nye oplevelsesområder, nye shelters og naturforløb for folk med stress er blevet tilgodeset. 

Søg tilskud til din idé

Har du en god idé til et projekt, der skaber bedre muligheder for friluftsliv og øger naturforståelse? Så søg om tilskud fra Udlodningsmidler til Friluftsliv. 

Du kan søge om tilskud projekter, der falder under følgende temaer:

  • Flere ud i den nære natur: Tilskud til projekter, der skaber nye og bedre muligheder for friluftsliv i den nære natur og styrker det lokale engagement. Der er i alt afsat tre millioner kroner til temaet, og der kan søges om tilskud på mellem 20.000 og 500.000 kroner. Alle kan søge. Der gives prioritet til projekter, hvor frivillige foreninger er den drivende kraft.
  • Bedre forståelse af naturen: Tilskud til projekter, der aktivt formidler naturen og styrker naturforståelsen for specifikke målgrupper. Der er i alt afsat tre millioner kroner til temaet, og der kan søges om tilskud på mellem 20.000 og 500.000 kroner. Alle kan søge - dog ikke privatpersoner. Der gives prioritet til projekter, hvor frivillige foreninger er den drivende kraft.

Der er ansøgningsfrist 1. juni 2019. Læs mere på friluftsraadet.dk/tilskud

De otte nordjyske projekter, der modtager støtte fra Friluftsrådet: 

Palle Povlsen

play Vagtmandens bedste råd mod indbrud: Få hjemmet til at se beboet ud

100820 Retten i Aalborg

Varetægtsfængslet for groft voldeligt overfald

ph_231120_19_in_regeringen_praesenterer_skattereform_still.jpg

Portlands ledelse er i dialog med medarbejdere

20200209-185626-L_59Mb (1)

play Vendsyssel FF henter tidligere Superliga-topscorer

Palle Povlsen

play Vagtmandens bedste råd mod indbrud: Få hjemmet til at se beboet ud

100820 Retten i Aalborg

Varetægtsfængslet for groft voldeligt overfald

ph_231120_19_in_regeringen_praesenterer_skattereform_still.jpg

Portlands ledelse er i dialog med medarbejdere

Til forsiden

Til forsiden