LIGE NU:

30 døde hunde fundet i kummefryser

Hundeejer havde blandt andet 25 hvalpe på køl. En obduktion skal nu afgøre, om dyrene var blevet aflivet.

Det var egentlig levende hunde, som lokalpolitiet kom for at konfiskere på en adresse i Hjørring. Men der viste sig at være langt flere døde hunde på adressen, skriver Nordjyske.

- I en større fryser har vi fundet en del døde hunde. Både voksne og mellemstore hunde og små hvalpe, fortæller vicepolitikommissær Søren Bach fra lokalpolitiet i Hjørring.

Betjentene var ude for at hente hunde, der ulovligt opholdt sig på adressen, da man i kummefryseren fandt 30 døde "foxterrierlignende" hunde. Fem voksne og 25 hvalpe.

Nordjyllands Politi har arbejdet på sagen i mere end tre år. Det hele begyndte med, at naboerne i parcelhuskvarteret i Hjørring følte sig generet af larm fra hundene.

Ifølge naboerne har der i perioder været 27 firbenede dyr på adressen i Hjørring, og mindst 25 hunde er de seneste år blevet afleveret til dyreværnsorganisationer.

Den 66-årige hundeejer er blevet dømt for overtrædelse af hundeloven på grund af dyrenes gøen.

Og da han ikke har rettet sig efter reglerne om, hvor mange firbenede man må have i et almindeligt boligområde, resulterede det i april i, at hundeejeren nu slet ikke må have hund på sin bopæl.

Fordi han ikke levede op til påbuddet, ransagede politiet mandag boligen og fandt de 30 døde hunde.

- Det er usædvanligt at opbevare så mange hunde i en almindelig fryser, så vi skal have undersøgt, hvorledes hundene er blevet aflivet, og det vil en obduktion vise, fortæller Søren Bach.

Politiet konfiskerede derudover de fire hunde, som de kom for at hente. De er nu blevet anbragt på en hundepension, indtil der er klarhed over sagen.

Ved ransagningen konfiskerede politiet desuden fire sabler og bajonetter.

/ritzau/