LIGE NU:

30 millioner til nationalpark i Thy

Adgangsforholdene i Danmarks første nationalpark i Thy bliver markant forbedret efter, at parken netop har fået 30 mio. kr. fra Arbejdsmarkedets Feriefond.

Danmarks første nationalpark i Thy får nu 30 mio. kr. fra Arbejdsmarkedets Feriefond.

Gaven betyder, at der allerede i nationalparkens første år kan skabes forbedret adgang til aktiviteter og ferieoplevelser inden for områderne natur, friluftsliv og kulturhistorie. Samtidig vil projekterne være til gavn for både feriegæster og lokalsamfund og understøtte udviklingen af natur- og kulturturisme i nationalparken, fremhæver miljøminister Troels Lund Poulsen (V).

- Arbejdsmarkedets Feriefond har givet Danmarks kommende første nationalpark den bedste start, man kunne tænke sig. Det er en stor og flot gave, som jeg gerne vil takke for, siger ministeren.

Med baggrund i et stort behov for at forbedre de basale adgangsmuligheder til og rundt i Nationalpark Thy har Skov- og Naturstyrelsen søgt feriefonden om en række projekter, som alle er afstemt med Thisted Kommunes planer.

Det samlede budget på knap 45 mio. kr. omfatter blandt andet 44 km cykelstier fra Hanstholm i nord til Agger Tange i syd, anlæg af en handicapsti, forbedring af adgangen fra kystbyernes nærområder, renovering og opgradering af parkerings- og rastepladser samt opførelse af seks fugletårne og skjul.
/ritzau/