31 uskyldige landbrugselever udvises

31 ukrainske landbrugselever bliver ikke bare snydt for en uddannelse. De bliver også jaget ud af Danmark, skriver Nyhedsbrevet 3F.

Det sker, fordi Aalborg tekniske skole, der er en af Danmarks største, har hentet dem over til en ulovlig uddannelse, der nu er standset. Og ukrainernes tilladelse til at bo og arbejde i Danmark er bundet til uddannelsen. Det bekræfter Merete Pårensgaard, kontorchef for au pair- og praktikantkontoret i Udlændingeservice, overfor Nyhedsbrevet 3F.
24-årige Viktoriya Sudakevych og hendes 27-årige mand Vitaliy Chepis er blandt de ukrainere, som bliver vist ud af Danmark. Nu er deres uddannelse afbrudt, og de bliver sendt hjem. De to står nu til at miste hver hen ved 60.000 kroner - ligesom resten af eleverne fra den klasse på Aalborg tekniske skole, som aldrig fik den lovede uddannelse.
- Det er en skandale. Skolen har været amatøragtig ud over alle grænser, siger Lars Mark Jensen, formand for Den Grønne Gruppe i 3F Aalborg, til Nyhedsbrevet 3F.
Nyhedsbrevet 3F har onsdag forgæves forsøgt at få en kommentar fra uddannelseschefen på jordbrugsområdet på Aalborg Tekniske Skole. Skolen har tidligere beklaget forløbet.