LIGE NU:

34.000 venter på behandling

Mens politikerne på Christiansborg forholder sig afventende i sygehuskonflikten, er den nordjyske venteliste vokset med flere end 34.000 patienter i løbet af strejken. Det skriver Nordjyske Stiftstidende.

Mens politikerne på Christiansborg forholder sig afventende i sygehuskonflikten, er den nordjyske venteliste vokset med flere end 34.000 patienter i løbet af strejken.

Men de nordjyske cheflæger og overlæger er ikke bekymret i samme grad som kollegerne i det øvrige land, hvor der tales om, at konflikten kan koste patienter livet.

- Vi opjusterer løbende nødberedskabet, så vi ikke risikerer at havne i livstruende situationer, eller at det går ud over patienternes førlighed, siger Michael Andreassen, cheflæge på Sygehus Vendsyssel, hvor alle tre sengeafsnit nu er i brug.

- Der er ikke blevet opereret patienter med åreknuder og den slags under konflikten. Men lægerne vurderer løbende, om det er nødvendigt at hente patienter på ventelisterne ind til behandling. Og hvis lægerne finder, at det er tilfældet, ja, så bliver patienten behandlet, siger Michael Andreassen.

Samme melding lyder fra regionens største sygehus i Aalborg. Her er 30 af de i alt 33 sengeafsnit nu åbne. Det samme er tilfældet med halvdelen af de 20 ambulatorier.

- Vi har været nødt til at tilpasse kapaciteten. Og sygeplejerskerne har vist forståelse for situationen, selv om der er konflikt, siger chefsygeplejerske Vibeke Deding.

Fra mandag er alle børneafdelinger på Aalborg Sygehus åbne, selv om der er konflikt.