00:44

Falckredder Erik Schacks sag skal i retten, mener 3F.

Foto: TV2 Nord

1 af 2

3F går ind i sag om hjerneskadet Falckredder

Falckredder Erik Schack blev hjerneskadet efter redningsaktion ved dødsulykke på Strandby Havn. Nu har 3F stævnet Ankestyrelsen med krav om erstatning.

4. august 2014 vil for altid stå som den dag, der ændrede Falckredder Erik Shacks liv. Som en af de første ankom han til dødsulykken i Strandby Havn, hvor to fiskere omkom af giftige dampe fra rådne skidtfisk i lasten. Efterfølgende blev Erik Schack hjerneskadet, efter han selv havde indåndet giftige dampe under redningsaktionen.

Siden har han ikke modtaget en krone i erstatning fra hverken Ankestyrelsen eller Arbejdsskadestyrelsen, der nægter at anerkende Erik Schacks hjerneskade som en arbejdsulykke. Men nu vil 3F køre en civilsag mod Ankestyrelsen med krav om erstatning på vegne af Falckredderen. Det skriver Fagbladet 3F i dag.

- Jeg er glad for, at der kommer til at køre en sag, og jeg håber selvfølgelig, at jeg får medhold og erstatning. Det er en meget hård omgang for familien, efter jeg kom til skade, siger Erik Schack fra sæby til Fagbladet 3F.

Erik Schack blev hjerneskadet kort efter redningsaktionen, hvor han indåndede giftige dampe. Dampene førte til voldsomme opkastninger. Han fik flere blodpropper i hjernen og er i dag invalideret.

Peter Sejersen, advokat i 3F's Juridiske sekretariat, pointerer, at det er 3F's holdning, at Ankestyrelsen har bevisbyrden for, at det ikke er de voldsomme fysiske og psykiske belastninger, Erik Schack var udsat for, der er årsag til hans skade.

- Vi vil nu udtage stævning mod Ankestyrelsen, hvorefter sagen vil blive forelagt Retslægerådet, siger han til Fagbladet 3F.

Arbejdsskadestyrelsen og Ankestyrelsen vurderede ellers i december 2014 og i maj 2015, at ulykken ikke er årsagen til blodpropperne i hjernen. Og at det skyldtes tilfældigheder, at Erik Schack blev syg samme dag, som dødsulykken skete.

”Det er efter vores vurdering et tilfældigt sammentræf”, skriver Ankestyrelsen i dens afslag fra 27. maj 2015, hvor de træffer samme afgørelse som Arbejdsskadestyrelsen traf året før.

Per Kjeldsen, formand for 3F Midtvendsyssel, hvor Erik Schack er medlem, er jævnligt i kontakt med familien Schack.

- Familien er virkelig hårdt ramt. Jeg håber det bedste, og at retfærdigheden sker fyldest, så Erik får erstatning efter at være kommet til skade, mens han passede sit job, siger han.