5-0: AaB's Helenius skyder Hobro i sænk med hattrick

Den lejede angriber gik forrest, da AaB udraderede oprykkeren med en sikker 5-0-sejr på hjemmebane.

Er Hobro stadig Nordjyllands bedste?

Sådan lød overskriften i en artikel på fodboldklubben Hobros hjemmeside før fredagens udekamp mod AaB i Alka Superligaen.

Allerede efter første halvleg var det spørgsmål besvaret med et rungende nej. På det tidspunkt var Hobro bagud 0-4, og holdet endte med at tabe "Slaget om Nordjylland" med 0-5 efter en massiv overhaling.

Med den fortjente storsejr fik AaB signaleret, hvem der er storebror i det nordjyske. De danske mestre overhalede Hobro på en bedre målscore i tabellen, hvor begge hold har 38 point for 27 kampe.

AaB er nummer fem, mens Hobro dumpede ned på syvendepladsen.

Nicklas Helenius lavede hattrick i den begivenhedsrige første halvleg, hvor hjemmeholdet overfaldt gæsterne fra første fløjt. Han har dermed scoret i tre kampe i træk.

AaB-angriberen, der er lejet i engelske Aston Villa, er nu oppe på otte sæsontræffere i Superligaen, og han er begyndt at anbefale sig til en kommende arbejdsgiver i næste sæson.

1-0-scoringen faldt efter et kvarter, da Henrik Dalsgaard lagde et fladt indlæg ind fra højre side.

Nicklas Helenius stod på det rigtige sted, hvilket man absolut ikke kunne sige om Hobro-forsvaret. Det var ikke sidste gang, at man skulle opleve det i kampen.

Allerede fem minutter senere var den gal igen set med Hobro-øjne.

Velspillende Nicolaj Thomsen blev sendt igennem i højre side, og U21-landsholdsspilleren lagde bolden over til Helenius, der sendte bolden fladt ind bag Jesper Rask i gæsternes mål.

Efter en halv time burde Nicklas Helenius have fuldbyrdet sit hattrick, men angriberen fik i fri position slet ikke ram på Thomas Enevoldsens aflevering.

Det skete i stedet kort før pausen, da Hobro ellers så ud til at have rystet lidt af chokket af sig efter den massive AaB-dominans.

Nicklas Helenius blev fældet i straffesparksfeltet af Hobros anfører, Mads Justesen, og AaB-angriberen sparkede sin tredje scoring i kampen ind fra 11 meter.

Mens Hobro-forsvaret sejlede rundt, indkasserede holdet endnu en scoring før pausen, da en helt umarkeret Anders K. Jacobsen kunne sende sin niende træffer i ligaen ind til 4-0.

Der var lidt at tygge på i pausen for det ellers formstærke Hobro-hold, der havde hentet otte point i de forrige fire ligakampe.

Træner Jonas Dal sendte rutine på banen fra anden halvlegs begyndelse i form af Mikkel Thygesen, og senere kom også Mikkel Beckmann på banen.

Der skete ikke voldsomt meget i de sidste 45 minutter, hvor Hobro virkede tilfreds med at undgå yderligere skade.

20 minutter før tid havde AaB's Thomas Enevoldsen en stor chance på hovedstød efter et oplæg fra Nicolaj Thomsen, og med fem minutter tilbage var sidstnævnte selv tæt på at score med et godt skud.

To minutter før tid blev Hobros dag rammet ind, da Mads Justesen sendte bolden ind i egne netmasker til slutresultatet.