LIGE NU:

500 job på vej til højtuddannede i Nordjylland

Med vækstpiloter vil Business Region North Denmark skabe 500 nye arbejdspladser, især til de højtuddannede.

25 millioner kroner plus en indsats på tre år er lig med 500 nye job til højtuddannede i Nordjylland.

Så let kan regnestykket for det storstilede projekt, Business Region North Denmark (BRN) - et samarbejde mellem Nordjyllands 11 kommuner og regionen - nu sætter i gang. Og gevinsten, hvis det lykkes, er til at tage at føle på. Der er tale om en af de største satsninger nogensinde på at øge antallet af højtuddannede medarbejdere i de nordjyske virksomheder.

Projektet hedder "Vækst Via Viden", og det navn er ikke valgt tilfældigt, fortæller formand for BRN, Lene Kjelgaard Jensen, der er borgmester i Thisted Kommune. Undersøgelser viser nemlig, at det skaber øget indtjening og trækker flere job med sig, hvis man ansætter en højtuddannet.

- Det er ikke tanken, at virksomhederne selv skal kunne finde rundt i alt det, men at de møder en kompetent og koordineret indsats fra vores side. De kender jo bedst deres egen virksomhed. Hvis de forklarer os deres planer og behov, så er vi klar til at strikke den rigtige løsning sammen, forklarer Lene Kjelgaard Jensen.

Ud over en målrettet hjælp til virksomhederne vil 2500 ledige og studerende blive klædt på til job i de små og mellemstore virksomheder. Denne opgave løses af Jobcenter Aalborg, Aalborg Universitet og UCN i et tæt samarbejde.

Formanden glæder sig over, at programmet er udtryk for, at hele Nordjylland står sammen om at udvikle erhvervslivet i regionen. Det ses ikke mindst i finansieringen, hvor der både indgår EU-socialfondsmidler og regionale udviklingsmidler fra Vækstforum samt penge fra Aalborg Kommunes STAY-program og Business Region North Denmarks egne midler.