Foto: Rune Borre-Jensen (arkiv)

70-årig læge i Sindal: - Hvis nogen vil overtage, sælger jeg med det samme

Udover hovedstaden er Nordjylland det område i Danmark, der har flest læger over 65 år. I følge en praktiserende læge i Sindal skyldes det, at ingen vil overtage jobbet.

I Nordjylland er 12 procent af de praktiserende læger over 65 år. Det viser nye tal fra PLO, Praktiserende Lægers Organisation.

Det gør Nordjylland til det område, som udover hovedstaden har flest ældre læger.

- Det er jo bekymrende, at andelen af ældre praktiserende læger er så høj, men samtidig er det selvfølgelig positivt, at relativt mange praktiserende læger har mod på at fortsætte så længe, som de gør, lyder det fra PLO.

Læs også Lægemanglen fortsætter: Så galt står det til i Nordjylland

En af de læger er 70-årige Ais Egede Jensen, der har sin egen lægepraksis i Sindal.

- Jeg er utrolig glad for mit arbejde. Det er som udgangspunkt derfor, at jeg stadig har min solopraksis. Men det er jo også fordi, det er helt vildt svært at finde nogen, som vil overtage den, siger Ais Egede Jensen, der har haft sin praksis i mere end 35 år.

Læs også Patienter i Nordjylland skal have tv-læger

Ifølge Ais Egede Jensen bliver mange nordjyske læger ved med at arbejde, fordi der ikke er nogle unge nye læger, som vil overtage deres arbejde.

- Det er svært at få nogle ud til udkantsbyerne. Jeg håber jo meget på, at der kommer en ny ung læge, som jeg kan overtage for mig. Hvis det sker, vil jeg sælge med det samme, siger han.

På landsplan er 10,4 procent af alle praktiserende læger 65 år. I 2007 var andelen kun omkring fem procent.